Yaklaşık 3 bin Müslümanın yaşadığı Amerika’nın Hawai Eyaleti Parlamento Meclisi almış olduğu bir kararla her yıl 24 Eylül tarihlerinde “İslam Günü” kutlamaları yapacak. 
        Amerika'dan bir konferans için Türkiye'ye gelen “11 Eylül'e Rağmen Amerika'da Yükselen İslam” kitabının ve “Rabbini Arayan Thomas” serisinin yazarı Dr. Furkan Aydıner şunları anlatıyor;
        “11 Eylül'de uçaklar sadece Dünya Ticaret Merkezi'nin kulelerine değil, insanların akılları ve gönüllerinde yükselen İslam kulelerine de çarptı. Bir anda İslam'ı müspet algılamaya başlayan insanlar bu düşüncelerini kaybettiler. Ancak ilginç bir şekilde 11 Eylül'den sonra İslam'a girenlerin sayısında artış oldu. Saldırılardan sonra Amerikan halkının bir kısmı 11 Eylül’ü hiç sorgulamadan İslam’ın bir terör dini olduğunu benimsedi. İslam'a karşı öfke duyan birçok insan da, “İslam nasıl böyle bir vahşete kaynaklık edebilir?” diye sorgulamaya ve araştırmaya başladı. Amac İslam'ın ne kadar şiddet yanlısı bir din olduğuna dair deliller bulmaktı. Merak duygusuyla internette 'Bu İslam nasıl bir terör dinidir.' diye araştırırken İslam'ın hakikatine teslim oldular ve Amerika'da İslam'a geçenlerin sayısı her geçen gün arttı.”
        10 yılı aşkın bir süredir Güney Kore’de yaşayan Pakistan asıllı bir işadamı olan Haseeb Ahmed Han ise şunları anlatıyor.
        “1967 yılında kurulan Kore Müslüman Federasyonu (KMF)’e göre Güney Kore’de yerli ve yabancı yaklaşık 130 bin civarında Müslüman yaşıyor. Aslen Koreli olan Müslüman sayısı ise yaklaşık 50 bin civarında. Metropolitik bir liman şehri olan Busan’da Müslüman nüfus hızla büyüyor. Ve birçok şehirde10’dan fazla cami bulunmaktadır. İslami eğitim veren bir okul çalışmamızda devam etmektedir.”
        Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri İslami faaliyet/yardımlar daire başkanı Dr. Hamad Bin El Şaban ticari başkent olan Dubai’den şöyle sesleniyor:
        "Camiler, Kur'an bilimleri, İslami miras, araştırma fetvaları ve hayırsever işler yoluyla İslami kültürümüzü ve milli kimliğimizi tanıtıp yayıyor ve mesajımızı uygun bir şekilde geniş kitlelere iletiyoruz. Bu vesileyle 2008'de 72 ülkeden çoğu bayan olmak üzere 3 Bin kişi İslamiyet’i seçti.” 
        ABD'nin Pensilvanya eyaletinde State College'de  Huntingdon'da 5 yıldır mahkumlara imamlık yapan ve bu sürede 59 kişinin İslam'ı seçmesine vesile olan Bilgin Erdoğan anlatıyor:
        “2400 kişinin kaldığı hapishanede her dört kişiden biri Müslüman olmuştur. Hapishanede İslamiyet'ten sonra hayatını baştan aşağı değişen mahkûmlar çıktıktan sonra da ailelerinin İslam'ı seçmesine vesile oluyor. İçerde Müslüman olma oranı çok yüksek. İnsan için hayatında en mühim iş insan isimli çiçekle İslam isimli yağmuru birbirine kavuşturmak. Rabbim nasip etti 59 kişinin İslam'ı seçmesine vesile oldum.”
        Bir âdem bir âlem!
        Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı dirilten ise bütün insanlığı diriltmiş gibidir.
        Dünyanın her bir bölgesinde bu bilinçle hareket eden nice Mus’ablar, Hamza’lar, Ammar’lar, Sümeyye’ler Aişe’ler var.
        Ötelerde bunlar oluyor.
        Bizler ise zaferden değil seferden sorumlu birer mümin olarak yola koyulmalıyız.
        Kuraklaşan gönüller bizimle neşvü neva bulmalı, çoraklaşan beyinler bizimle hayat bulmalıdır.
        İnsan çiçeğini, İslam yağmuruyla buluşturmak onurunu yaşamaya ne dersiniz?