Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in vefatının ardından Sivas'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kalp rahatsızlığı nedeniyle 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından siyasetçiler, sanatçılar ve birçok vatandaş sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayımladı.
Ancak Önder’in cenaze töreninde Türk bayrağına yer verilmesi, bazı kesimlerin tepkisine neden oldu. Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayrağın kullanımına dair kanuni düzenlemeleri hatırlatarak eleştiride bulundu.
Başkan Deveci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Ne desem, nasıl anlatsam bilemiyorum... Sadece kısa bir hatırlatma yapmak istiyorum: Türk bayrağı, ay yıldızlı, kırmızı zemin üzerine beyaz hilal ve yıldızdan oluşur. İnancımıza göre bu al renk, şehitlerimizin dökülen kanlarını temsil eder. O yüzden onun adı al sancaktır, anlamı çok büyüktür.
Madde 7 - Türk Bayrağı, layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.
Ama gelin görün ki; bu vatana, bu millete, bu bayrağa düşmanlığı açık olan bir şahsın tabutunda o şanlı bayrağımızı görmek... Ne diyelim... Rabbim ıslah etsin.”