Sivas’ın merkeze bağlı Yanalak köyünde aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı sonrası tarım arazileri suyla kaplandı. Köyde etkili olan yağış nedeniyle dere taşkınları yaşanırken, vatandaşlar zarar gördü. Köy muhtarı, derenin ıslah edilmediğini ve benzer afetlerin tekrar yaşanabileceğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Sivas şehir merkezine yaklaşık 57 kilometre uzaklıktaki Yanalak köyünde dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa sürede etkisini artırarak doluya dönüştü. Yoğun dolu yağışı sonrası köy kısa sürede beyaza büründü. Dolu ve sağanağın etkisiyle köyün içinden geçen dere taştı, taşkın sonucu tarım arazileri sular altında kaldı.

Yaşanan olay sonrası açıklamalarda bulunan Yanalak Köyü Muhtarı Kazım Demirel, derenin yıllardır ıslah edilmediğine dikkat çekti. Demirel, “Köyümüzde başlayan sağanak, kısa sürede yerini doluya bıraktı. Bu sırada köyün içinden geçen dere taştı ve tarım arazilerimiz su altında kaldı.

Neyse ki büyük bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Ancak bu durum tekrar edebilir. Derenin ıslahı için defalarca başvuru yaptık ama henüz bir çalışma başlatılmadı. Yetkililerden bu konuda acil önlem almalarını talep ediyoruz” dedi. Yaşanan dolu sonrası tarım arazilerinde kısmi hasar meydana gelirken, köydeki bazı yollar da geçici olarak ulaşıma kapandı. Yetkililerin hasar tespit çalışması başlatması bekleniyor.
