GÜNDEM

Sofralarda doğalı yer alacak

Abone Ol

MELTEM DUMAN

 Sivas’ın şeker pancarından doğal pekmez yapıyorlar. Karınca Kadınları Kooperatifi üyeleri, üreticilerden aldıkları milyonlarca şeker pancarını doğal yöntemlerle saatlerce  pişirerek doğal pekmeze dönüştürüyorlar.

29 Ekim Derneği Şube Başkanı Nurten Yanalak’ın önderliğinde yürütülen proje kapsamında Sivas'a yeni değer katacak olan Şeker pancarı Pekmezinin tanıtım lansmanı düzenlendi.

Şeker pancarının Sivas’ı Dünya'ya tanıtacak değerler katacağına değinen Başkan Nurten Yanalak, “Biz Karınca Kadınları Kooperatifi olarak bir proje yazmıştık. Projemiz pancar pekmezi yapmaktı. Bu projemiz ne  yazık ki geçmedi. Bu projemiz geçmedi diye tabiki biz pancar pekmezi yapamayacağımız anlamında değildi. Kararlıydık ve bu pancar pekmezini Sivas’ın jeopolitik konumunu kullanarak üreticilerimizden kolayca temin ettik. Biliyorsunuz Sivas tarım şehri ve tarıma değer katan projeler yapılıyor. İstedik ki bizimde çorbada tuzumuz olsun. Pancarın faydalarını saymakla bitiremeyiz, kanserden soğuk algınlığına, solunum yetmezliğine oldukça iyi gelen doğal şurup niteliğindeki bu pekmez umut ediyoruz ki Sivas halkı tarafından da oldukça beğenilip desteklenecektir” ifadelerini kullandı.

Binbir zahmet ile yaptıkları pekmezleri kavanozlara yerleştirdiklerini belirten Yanalak, Vali Salih Ayhan’dan kendilerine destek olmasını, talep ettiklerini vurgulayarak, “Valimiz bize kazan alma sözünü verdi mutlaka tutacağından eminiz. Karınca Kadınları olarak beklentimiz var” şeklinde konuştu.