Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4130 %0.08
45,6871 %0.11
Ara
Sivas Memleket Sivas STSO Başkanı Zeki Özdemir: “Sivas’ın Sanayi Bölgeleri Cazibe Merkezi Olmalı”

STSO Başkanı Zeki Özdemir: “Sivas’ın Sanayi Bölgeleri Cazibe Merkezi Olmalı”

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) bugün düzenlediği sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları buluşmasına katılarak, Sivas’ın sanayi ve yatırım alanındaki projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberleri

Özdemir, yerel seçim sürecinde Meclis Başkanı Osman Yıldırım ile birlikte BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye sundukları dosyada, Sivas’ın tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi gerektiğini vurguladıklarını dile getirdi. Bu talebi tekrar dile getiren Özdemir, “Demirağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) cazibe merkezi kapsamında bulunuyor ancak biz tüm Sivas’ın cazibe merkezi ilan edilmesini talep ediyoruz” diyen Özdemir, özellikle Şarkışla’da bulunan iki OSB’lerin ve Gemerek ilçesinde bulunan bir OSB’nin cazibe merkezi kapsamına alınmasının sanayi üretimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Başkan Özdemir, Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde TOKİ aracılığıyla planlanan konut projesinin hazır olduğunu belirterek, “İnşallah yakın zamanda hayata geçer” dedi. Ayrıca, Kuzey Çevre Yolu projesinin henüz hayata geçirilmediğini, ancak tamamlandığında Sivas’a büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.
Tekmer Teknoloji Merkezi Geliyor
Sivas için önemli projelerden biri olan Tekmer Teknoloji Merkezi’nin proje aşamasında olduğunu açıklayan Özdemir, “Bu merkez öğrenciler ve halka daha yaygın hizmet sunacak” diye konuştu. Belediye Başkanı Adem Uzun ile görüşmeler sonucu Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin en üst katının da bu amaçla değerlendirilebileceği konusunda bilgi verdi.

STK’lar için Ortak Oda Kampüs Projesi
Özdemir, Sivas’taki tüm sivil toplum kuruluşları ve odaların bir araya gelerek oluşturacağı “Oda Kampüs Projesi”nin hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtti. Özdemir, “Tüm STK’lar ve odalar yan yana, güçlü bir iş birliğiyle bu projeyi bu dönemde tamamlamayı arzuluyoruz.” dedi.

MUHABİR: Ahmet Balıca
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *