MEHMET TIRPAN

Uzun süredir pandeminin verdiği ekonomik sıkıntılar ile boğuşan lokantacılar ve kebapçıların da yüzü bayram sonrası gülmeye başladı. Gurbetçilerin Sivas’a akın etmesiyle birlikte tüm lokanta ve kebapçıların tam kapasite ile çalıştıkları görüldü.

Yerli ve yabancı turistler başta Sivas köftesi olmak üzere yöresel yemekler yemek için lokantalara akın etti. Hemen hemen tüm lokantaların masaları müşteriler ile dolarken, lokantacılar ilgiden dolayı çareyi dışarıya masa atarak, yoğunluğu önledi.

Yaşanan yoğunluğa ilişkin açıklamalarda bulunan Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım Yiğit, Bayram sonrası ilk defa böyle bir yoğunluk karşısında kaldıklarını bundan dolayı da mutlu olduklarını ifade etti.

Yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle işlerinde beklenenin üstünden bir artış yaşandığını belirten Yiğit, “İnşallah pandemi de yaşadığımız bu zorluklar gurbetçilerimizin sayesinde atlatacağız” dedi.

Gerekli tedbirleri alarak müşterilerine hizmet verdiklerini aktaran Başkan Yiğit, “Tabi ki sizlerin de bildiği gibi korana dan dolayı uzun zamandır bayramlarımızı kutlayamıyorduk. Ama yasakların kalkmasıyla birlikte yoğun bir ilgi ile karşı karşıya kaldık. Lokanta ve restoranlarımız yoğun bir şekilde çalışıyor. Zaten ben bundan bir hafta önce tüm üyelerimize mesaj attım. Fiyatlar konusunda dikkat edilmesi ve biraz daha hizmetin ön plana çıkmasını söyledim. Bu gurbetçilerimiz bize her zaman lazım. Onlara hizmette kusur etmemeliyiz. Şuan tüm lokantacı arkadaşlarımın işleri çok yoğun. Gerçekten beklediğimiz gurbetçilerimiz geldi. Gurbetçilerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bizleri mutlu ve onure ettiler. Gurbetçilerimizin bizlere verdiği destek ile inşallah koranın verdiği yaraları saracağız. Gurbetçilerimiz şuan özledikleri Sivas köftesine büyük ilgi gösteriyor. Eski günlerde ki gibi günlük 10 ton köfte satışı şuan gerçekleşmektedir. İnşallah bu böyle devam eder ve bunun peşinde okullar açılırsa her şey eskisi gibi olur” ifadelerini kullandı.