Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif kar yağışlı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0415 %0.04
41,4051 %-0.51
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Suşehri Müftüsü Serkan Yalçın’dan Hakkındaki İddialara Cevap Geldi

Suşehri Müftüsü Serkan Yalçın’dan Hakkındaki İddialara Cevap Geldi

Geçtiğimiz günlerde Suşehri Müftüsü Serkan Yalçın hakkında ortaya atılan iddialara Müftü Serkan Yalçın’dan cevap geldi.

Suşehri Müftüsü Serkan Yalçın’ın cami cemaatine hakaretler savurduğu, dönemin Suşehri Kaymakam’ı tarafından uyarıldığı, İmamlara soruşturma açtığı ve Kız Kur’an Kursu binasında bulunan misafirhaneyi Müftülük Şefi Mustafa Mutlu’ya tahsis ettiği iddialarına cevap verdi.

Açıklamasına Kız Kur-an Kursu Misafirhanesi’nin Müftülük Şefi Mustafa Mutlu’ya tahsis edildiği iddiasına cevap vererek başlayan Müftü Serkan Yalçın; “Kur-an Kursu Misafirhanesi’nin kullanımı Diyanet Vakfına ait olup, yetki vakıf başkanının inisiyatifindedir. Kullanım şekli ise İl Müftülüğünce incelenmiş ve bir usulsüzlük görülmemiştir.” ifadelerini kullandı. 

Camii cemaatinin getirdiği adaklık kurbanın zayıf olması nedeniyle camii cemaatine hakaret ettiği iddiası ile ilgili açıklama yapan Yalçın; “Kur’an Kursu’na getirilen adak kurbanının zayıflığı değil, hastalıklı ve kesildiğinde deri altının iltihaplarla dolu olduğunun görülmesi. Kurbanın yemeklere katılması ile hastalığa, hatta ölüme sebebiyet verme riskinin yüksek olması.” dedi.

Gurbetçi ilçe halkının selalarının okunmasına müsaade etmediği iddia edilen Müftü Serkan Yalçın, iddia karşılığında Din Hizmetleri Genelgesi Ezan ve Sala Yönetmeliği’ni işaret ederek Madde 11. 5. Bölümü’nün incelenmesini söyledi.

Dönemin Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı’nın Müftü Serkan Yalçın’ı kullandığı üslup sebebiyle uyardığı iddialarını yanıtlayan Müftü Serkan Yalçın; “Kaymakam beyin toplum içinde beni (kurum amirini) uyarmış olması izhar mümkün olmayan bir şeydir. Bürokrasi ve devlet geleneğinde bu söz konusu olamaz.” şeklinde konuştu.

Müftü Serkan Yalçın’ın hakkında ortaya atılan iddialar arasında yer alan Şuşehri’nde görev yapan İmamlara soruşturma açtığı konusu da ise; “İmamlar hakkında soruşturma açmam Söz konusu değildir. Soruşturmalar, Valilik onayı ile İl Müftülüklerince yapılır.” diye konuştu.

Yorumlar
S
Serkan YALÇIN 1 yıl önce
Teşekkürler
BEĞENME
0
CEVAPLA
O
Ozgur 1 yıl önce
Muftu bey hasta hayvani kimseye yedirmedi diye tesekkur haberi yapsaniz daha guzel olmaz miydi
BEĞENME
0
CEVAPLA
z
zihni özbek 1 yıl önce
müftü bey kız kuran kursunun misafir hanesinde bir bay olan müftülük şefinin oturması dinen ne kadar doğru... yada misafirhaneler süresiz olarak tahsisi yasal olarak mümkün mü .buradaki inisiyatifinizi kullanmanız yasal inisiyatif mi ? yoksa şahsi inisiyatifinizi mi kulandınız.
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Ahsen Yetiş 11 ay önce
@zihni özbek Bunu söylemek için Suşehri'nde yaşamıyor olmanız gerek çünkü yaşayanlar misafirhanenin girişiyle kız kuran kursunun girşlerinin farklı yerde olduğunu bilir
BEĞENME
0