Erzincan'da, 2 bin rakımın üzerindeki dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen "çaşır" mantarı, bahar aylarıyla birlikte pazarda alıcı bulmaya başladı. Bu yıl kilosu 1.250 TL'den satılan mantar, yüksek protein değeri ve lezzetiyle ilgi çekiyor. Ancak, nadir bulunması ve zorlu koşullarda toplanması, fiyatının yüksek olmasını açıklıyor.
Doğada, özellikle damar veya evlek olarak bilinen alanlarda yetişen çaşır mantarı, çoğunlukla aynı kök üzerinde birden fazla olarak bulunuyor. Erzincanlılar, bu mantarı genellikle tereyağında kavurup, ateşte közleyerek ya da pilav ve et yemeklerinde kullanarak tüketiyor. Bu yıl, pazarda talebin artmasıyla birlikte, mantarın kilosu bin 250 TL'ye satılıyor. Veteriner Hekim İbrahim Karaca, "Yüksek fiyatlar, bu mantarın nadir bulunmasından ve toplanmasının zorluklarından kaynaklanıyor" dedi.