Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3884 %0.07
45,6410 %0.21
Ara
Sivas Memleket Genel Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde Mangal Dağı’ndaki meşaleli yürüyüş başladı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde Mangal Dağı’ndaki meşaleli yürüyüş başladı

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ “SON KALE HAYMANA” ETKİNLİKLERİ BİNLERCE KİŞİNİN, 102 YIL ÖNCE DÜŞMANI DURDURULDUĞU SON NOKTA OLAN MANGAL DAĞI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN “MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ” İLE BAŞLADI.

Sakarya Meydan Muharebesi “Son Kale Haymana” etkinlikleri binlerce kişinin, 102 yıl önce düşmanı durdurulduğu son nokta olan Mangal Dağı’nda gerçekleştirilen “Meşaleli Yürüyüş” ile başladı.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği ve kazanıldığı topraklar olan Haymana’da zaferin 102’nci yılında organize edilen etkinliklerle kutlanmaya başlandı. İlk olarak Ata huzuruna Anıtkabir’e çelenk bırakılarak etkinlikler başlatıldı. Haymana Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerin en önemlisi olan ve yüzlerce metrelik devasa Türk Bayrağı’nın ardında vatandaşların marşlarla yürüdüğü “Meşaleli Yürüyüş” şehitlerin kanlarıyla sulanan Mangal Dağı’nda gerçekleşti.

Şehitlerin anısına gerçekleşen yürüyüşe, Ankara Valisi Vasip Şahin, Haymana Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve Haymanalı vatandaşlar katıldı. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102’nci yılını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Bu şerefli Türk topraklarında olmak gurur verici Sakarya meydan muharebesinin savaşın başladığı ilk çarpışmanın olduğu noktadayız 22 gün 22 gece göğüs göğse süren bir savaş dünyada eşi benzeri yok bizde bugün Şehitlerimizin anısına etkinlik düzenliyoruz bu güzel etkinlikte ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelmesi sebebi ile vefa borcumuzu ödemek bizim boynumuzun borcu” dedi.

Haymana Belediyesi tarafından gerçekleşecek “Son Kale Haymana” etkinlikleri Haymana ilçesinde 13 Eylül tarihine kadar sürecek. Etkinlikler çerçevesinde, Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu, Haymana temalı fotoğraf sergileri, çocuk şenlikleri, uluslararası halk oyunları, yarışmalar ve spor etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *