Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3901 %0.07
45,6406 %0.21
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’tan Avrupa’ya Milyonlarca Alabalık Yumurtası

Sivas’tan Avrupa’ya Milyonlarca Alabalık Yumurtası

Sivas’ta üretilen milyonlarca alabalık yumurtası, farklı bölgelerde büyütülüp başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Haberleri

Sivas’ta üretilen milyonlarca alabalık yumurtası, farklı bölgelerde büyütülerek başta Avrupa ülkeleri olmak üzere uluslararası piyasalara ihraç ediliyor. Denizden yaklaşık 270 kilometre uzaklıkta bulunan kentte faaliyet gösteren alabalık üretim tesisleri, soğuk su avantajıyla yüksek kaliteli ve lezzetli balık yetiştiriyor.

Sivas Su Ürünleri Birlik Başkanı Orhan Erdal Çakırer, yılda yaklaşık 40 milyon alabalık yumurtası ürettiklerini ve bu yumurtaların büyük işletmelere teslim edilerek Kayseri ve Karadeniz bölgelerinde olgunlaştırıldığını söyledi. Çakırer, “Bizden başlayan süreç, yetiştirilen balıkların denizlere ulaştırılması ve sonrasında Avrupa pazarlarına ihracatıyla devam ediyor. Özellikle Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine balık gönderiyoruz” dedi.

Türkiye genelinde su ürünleri üretiminin yıllık 2 milyar doları bulduğunu belirten Çakırer, sektörde yaklaşık bin 200 üreticinin faaliyet gösterdiğini aktardı. Sektörün kapasitesini 4 milyar dolara çıkarma hedefiyle çalıştıklarını ifade etti. Sivas’ta da yeni ve modern üretim tesisleri kurma planlarının sürdüğünü vurgulayan Çakırer, “Çamlıgöze Barajı’nda yıllık 5 ton kapasiteli bir işletmemiz var. Burada üretilen balıklar, Rusya ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Ayrıca ülke genelinde kullanılmayan barajları üretime kazandırma çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Balıkların lezzetinin soğuk su sayesinde arttığını belirten alabalık tesisi işletmecisi Rasim Çimen ise, “Soğuk su ortamı balıkların daha yavaş büyümesini sağlıyor, bu da etlerinin lezzetini artırıyor. Ziyaretçilerimiz balıklarımızı tattığında memnun kalıyor, aileleriyle rahatça vakit geçiriyorlar” dedi. Çimen, Sivas alabalıklarının Omega-3 ve besin değerleri bakımından Norveç somonlarını geride bıraktığını ve bu nedenle Avrupa’da tercih edildiğini sözlerine ekledi.

denize-kiyisi-olmayan-sivasta-uretilen-baliklar-dunyaya-pazarlaniyor

denize-kiyisi-olmayan-sivasta-uretilen-baliklar-dunyaya-pazarlaniyor

denize-kiyisi-olmayan-sivasta-uretilen-baliklar-dunyaya-pazarlaniyor

denize-kiyisi-olmayan-sivasta-uretilen-baliklar-dunyaya-pazarlaniyor

denize-kiyisi-olmayan-sivasta-uretilen-baliklar-dunyaya-pazarlaniyor

denize-kiyisi-olmayan-sivasta-uretilen-baliklar-dunyaya-pazarlaniyor

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *