Güreş Federasyonu Başkanı ve Sivaslı Taha Akgül, Türk güreşine yön vermeye devam ediyor. Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana birçok ilke imza atan Akgül, bu kez memleketi Sivas'ta tarihi bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.
17-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası, Türkiye güreş tarihinde bir dönüm noktası olacak. Yaklaşık 5 bin sporcunun katılacağı dev organizasyonda kız ve erkek minik sporcular, Serbest ve Greko-Romen stillerde mindere çıkacak.
Şampiyona, teknik altyapı ve katılımcı sayısı açısından da rekorlara sahne olacak. Türkiye Güreş Federasyonu, ilk kez aynı anda 10 minderde karşılaşmalar düzenleyecek. Bu sayede hem zamandan tasarruf sağlanacak hem de sporculara daha geniş bir platform sunulacak.
Organizasyonun yapıldığı 4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu, özel bir anlamla renklendirildi. Salon girişine, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlarının fotoğraflarının yer aldığı özel bir “şampiyonlar yolu” hazırlandı. Bu anlamlı uygulamayla geleceğin şampiyonlarına ilham verilirken, Türkiye’nin güreş tarihine damga vuran isimler de onurlandırıldı.
Güreş camiası ve spor kamuoyu, Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül’ün vizyoner yaklaşımını takdirle karşılıyor. Her organizasyona yenilikler katan ve sporun gelişimine katkıda bulunan Akgül, Türk güreşini uluslararası düzeyde daha güçlü bir konuma taşımayı hedefliyor.