Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,4422 %0.24
45,6601 %-0.17
Ara
Sivas Memleket YAŞAM “ALLAH’IN VERDİĞİ CAN’I YALNIZ ALLAH ALIR”

“ALLAH’IN VERDİĞİ CAN’I YALNIZ ALLAH ALIR”

HANİFE KANAT

Ülkemizde her geçen gün kadına şiddet artmakta ve verilen cezalar yetersiz kalmakta. Günümüzde siyasi partilerin kadın kolları bu alanda araştırma yapmakta ve konu ile ilgili çözüm önerilerini parti olarak meclise sunmakta. Kadına yönelik şiddettin durdurulmasına yönelik meclise kanun teklifi veren Büyük Birlik Partisi’nin Sivas Kadın Kolları Başkanı Selma Şahin kadına yönelik şiddet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözlerine kadına, çocuğa veya herhangi bir canlıya yönelik yapılan taciz, tecavüz, şiddet kabul edilemez diyerek başlayan Selma Şahin; “Bu minvalde işlenen suçlara verilen cezalar kesinlikle yetersiz ve caydırıcı değil. Caydırıcı olmadığı için gün geçtikçe bu olaylar çoğalıyor ve önüne geçilemez bir hal alıyor. Yaşam hakkı tüm canlılara Allah tarafından verilmiştir ve yalnızca Allah verdiği canı alabilir.” dedi.

Konuşmasına Merhum Büyük Birlik Parti Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun kadınlar ile ilgili söylediği söz ile devam eden Şahin; “Rahmetli Şehit Liderim Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi; ‘Kadınlarımızın, itibarlı, yüksek seciye ve kabiliyetleriyle kendinlerini ifade etmeleri, öz güven içerisinde yaşamalarını sağlamak zorundayız. Onları şiddete maruz kalan, sosyal güvenlikten yoksun, himayeye muhtaç bir şekilde acz içerisinde bırakamayız.’ Bizde parti olarak bu sözleri esas alarak yaklaşıyoruz bu hassas konuya. Parti olarak kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilen her türlü şiddetin önüne geçebilmek adına meclise bir kanun teklifi sunduk.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *