Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,9954 %-0.18
44,4153 %-0.17
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’ta Çöp Sorunu Sürüyor: Parklar Çöplerle Dolup Taşıyor

Sivas’ta Çöp Sorunu Sürüyor: Parklar Çöplerle Dolup Taşıyor

Sivas’ta parklar ve bazı mahallelerde biriken çöpler, temizlik yetersizliği ve vatandaşların bilinçsiz davranışları nedeniyle çevre kirliliğine neden oluyor.

Haberleri

Sivas’ta birçok park ve bazı mahallelerde çöp birikimi devam ediyor. Gözlemlere göre, çöp kutuları dolup taşarken, atıkların yere saçıldığı alanlar dikkat çekiyor. Vatandaşların çevreye karşı yeterince duyarlı davranmadığı, çevrede bilinçsizce çöplerin bırakıldığı görülüyor.

Öte yandan, yetkililerin çöplerin düzenli toplanmasında gecikmeler yaşandığı ve parkların temizliği konusunda eksiklikler olduğu ifade ediliyor. Sivaslılar, parkların ve mahallelerin ihmal edilmeden temizlenmesi gerektiğini belirterek, çevre bilincinin artırılması ve etkin denetimlerle temizlik hizmetlerinin iyileştirilmesini talep ediyor. Halk eğitim sanayi mektep bölgesindeki alanda çöpün taştığı ve etrafının çöpler olduğu gözlemlendi.

Çevre kirliliğinin önlenmesi ve kamu alanlarının sağlıklı kullanımının sağlanması için yetkililerin vatandaşları bilinçlendirecek ve gerektiğinde cezai yaptırımları uygulayacak adımları atması bekleniyor.

MUHABİR: Songül Bozduman
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *