Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,9954 %-0.18
44,4153 %-0.17
Ara
Sivas Memleket Sivas CHP’li Karasu’dan Sert Tepki: "Denetimsizlik Facia Getirdi"

CHP’li Karasu’dan Sert Tepki: "Denetimsizlik Facia Getirdi"

Sivas'ın Zara ilçesindeki kömür ocağında meydana gelen patlamada İran uyruklu bir işçi hayatını kaybetti, iki işçi yaralandı.

Haberleri

Sivas’ın Zara ilçesinde faaliyet gösteren bir kömür ocağında meydana gelen patlamada bir işçi hayatını kaybederken, iki işçi de yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada patlamaya tepki gösterdi.

Patlama, Zara ilçesine bağlı Bolucan ve Söğütözü köyleri sınırları yakınında bulunan bir kömür madeninde dün akşam saatlerinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, dinamit hazırlığı sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada İran uyruklu bir işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Patlama sonucu iki İran uyruklu işçi de ağır yaralandı.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas kent merkezindeki hastanelerde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden işçinin cenazesi, otopsi işlemleri için Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

CHP’li Karasu’dan Tepki: "Denetimsizlik Facia Getirdi"

Yaşanan olayın ardından CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, madende yaşanan kazaya ilişkin denetimsizlik ve kontrolsüzlüğe dikkat çekti. Karasu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Denetimsizlik, kontrolsüzlük, çalıştırılan göçmen işçiler, yine bir maden faciasına neden oldu. Zara ilçemize bağlı Bolucan ve Söğütözü köyleri sınırları içinde maden açma çalışmaları sırasında dinamit hazırlığı yapılırken meydana gelen patlamada hayatını kaybeden İran uyruklu madenciye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralanan işçilere acil şifa diliyorum. Talanların ve yalanların takipçisi olacağım.”

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *