Sivas'ta bıçak ustası Emre Göçeri, dişi manda boynuzundan ürettiği ve 24 ayar altın kaplama ile gravür işlemelerle süslediği özel bir bıçak tasarladı. Türkiye’de daha önce yapılmamış bu 30 santimetrelik bıçak, koleksiyonluk eser olarak 60 bin TL’den satışa sunuluyor.
Göçeri, yaptığı açıklamada, bıçağın yapımında hiçbir kalıp veya mekanik parça kullanılmadan, tek parça dişi manda boynuzundan üretildiğini belirtti. “Manda boynuzu, koç boynuzuna göre çok daha dayanıklı bir yapıya sahip ve ülkemizde manda sayısının azlığı nedeniyle bu ürünler oldukça nadir,” diyen usta, bıçağın koleksiyonculara özel olduğunu vurguladı.
Göçeri, bıçağın günlük kullanım için değil, sanat eseri niteliğinde bir koleksiyon ürünü olduğunu ifade etti. Yurt dışından da talepler aldıklarını aktaran Göçeri, kişiye özel gravür işlemlerle farklı modeller de hazırlamayı planladıklarını söyledi. Üretim sürecinin diğer bıçaklardan tamamen ayrı ve özel bir bölümde yapıldığına dikkat çeken Göçeri, manda boynuzunun nadirliği nedeniyle fiyatların ilerleyen dönemlerde artabileceğini dile getirdi. Özel üretim bu bıçak, gelen talepler doğrultusunda koleksiyoncular arasında büyük ilgi görürken, sanat ve el işçiliğinin birleştiği özgün bir ürün olarak ön plana çıkıyor.