Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2936 %0.01
44,9950 %0.05
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’ta Tatlı Mesaisi Hızlandı! Pastanelerde Yoğunluk Yaşanıyor

Sivas’ta Tatlı Mesaisi Hızlandı! Pastanelerde Yoğunluk Yaşanıyor

Sivas’ta Kurban Bayramı arifesinde geleneksel tatlılara yoğun talep gözlenirken, artan fiyatlar ise vatandaşları zorladı.

Haberleri

Sivas’ta Kurban Bayramı arifesinde tatlıcılarda yoğunluk yaşanmaya devam ediyor.Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan şerbetli tatlılara talep artarken, yüksek fiyatlar vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Evde tatlı hazırlamaya vakti olmayan ya da zahmetli bulan birçok kişi siparişe yöneldi. Özellikle cevizli ve fıstıklı baklava çeşitleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Ancak fiyatlar geçen yıllara göre ciddi artış gösterdi. Ortalama 2,5 kilogramlık cevizli baklava bin 100 TL, fıstıklı baklava ise 2 bin 100 TL'den satışa sunuluyor.

Vatandaşlar artan fiyatlardan şikayet ederken, sektör temsilcileri ise maliyetlerin yükseldiğine dikkat çekiyor. Tatlı üreticileri; un, şeker, ceviz, fıstık, yağ, ambalaj ve enerji gibi kalemlerdeki artışların fiyatlara yansıdığını belirtiyor. Tatlı ustaları, “Bir tepsi baklavanın maliyeti neredeyse iki katına çıktı. Girdi fiyatları yükseldiği için eski fiyatlarla satış yapmak mümkün değil” açıklamasında bulundu.

Bayram geleneğini sürdürmek isteyen vatandaşların bir bölümü daha az miktarda ürün alırken, bazıları ise daha uygun fiyatlı tatlılara yöneliyor.

Öte yandan uzmanlar, sahte ve sağlıksız ürünlere karşı uyarılarda bulunuyor. Bazı merdiven altı üretimlerde Antep fıstığı yerine bezelye, ıspanak ve yer fıstığının gıda boyasıyla karıştırılarak kullanıldığı, bu ürünlerin hem yanıltıcı hem de sağlık açısından riskli olduğu ifade ediliyor.

Tatlı alırken dikkatli olunması gerektiğini belirten tatlı ustaları, “Tatlıların rengine, kokusuna ve dokusuna dikkat edin. Aşırı parlak ya da abartılı yeşil renkte olanlardan uzak durun. Güvendiğiniz, hijyenik koşullarda üretim yapan işletmeleri tercih edin” uyarısında bulundu.

Yetkililer, vatandaşları bilinçli tüketim konusunda bilgilendirmeye devam ederken, sağlığı tehdit eden ürünlerin tespit edilmesi halinde gerekli denetimlerin yapılacağını bildirdi.

Muhabir: Cihan Aktaş
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *