Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Türkiye’nin Kırmızı Et Üretimi Yavaşlıyor

Türkiye’nin Kırmızı Et Üretimi Yavaşlıyor

2024 yılı için Türkiye'nin kırmızı et üretimi, 2023 yılına göre yüzde 11,7 oranında azalarak 2 milyon 105 bin 895 ton olarak tahmin ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı kırmızı et üretim tahminlerini açıkladı. 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 ton olarak gerçekleşen kırmızı et üretimi, 2024 yılında yüzde 11,7 oranında bir azalışla 2 milyon 105 bin 895 ton olarak tahmin ediliyor. 2024 yılı için kırmızı et üretiminde yaşanan azalışın en önemli nedenlerinden biri, sığır koyun, keçi ve manda eti üretimindeki düşüşler oldu. TÜİK verilerine göre, sığır eti üretimi 2023 yılına göre yüzde 11,2 oranında azalarak 1 milyon 483 bin 42 ton olarak öngörülüyor. Koyun eti üretimi ise yüzde 10,5 oranında azalarak 509 bin 539 ton, keçi eti üretimi ise yüzde 22,8 oranında bir düşüşle 99 bin 532 ton seviyesinde olacak. Manda eti üretimi de yüzde 10,4 oranında düşerek 13 bin 781 ton olarak tahmin ediliyor.

Son on yılın kırmızı et üretim verileri incelendiğinde, Türkiye’nin toplam kırmızı et üretiminin 2015 yılında 1 milyon 187 bin ton olduğu, 2024 yılı itibariyle ise bu rakamın 2 milyon 105 bin 895 ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Üretim artışının büyük bir kısmı sığır eti üretimindeki artışla sağlanırken, 2024’te de sığır eti üretiminin toplam kırmızı et üretiminin yüzde 70,4’ünü oluşturması öngörülüyor. 2023 yılında toplam kırmızı et üretiminin yüzde 70,1’ini sığır eti, yüzde 23,9’unu koyun eti yüzde 5,4’ünü keçi eti ve yüzde 0,6’sını manda eti oluştururken, 2024 yılında bu oranların sırasıyla yüzde 70,4, yüzde 24,2, yüzde 4,7 ve yüzde 0,7 olması bekleniyor.

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *