Sivas’ta sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik önemli bir gelişme yaşandı. 122. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında yapılan atamalarla, il genelindeki kamu sağlık kuruluşlarına 24 yeni doktor görevlendirildi.
Uzun süredir ihtiyaç duyulan branşlar arasında yer alan nöroloji ve radyoloji alanlarına da ilk kez bu dönem atama yapılması, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak. Yeni atamalarla birlikte özellikle uzman hekim eksikliğinin hissedildiği alanlarda sağlık hizmetlerinin daha etkin sunulması hedefleniyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen DHY süreci doğrultusunda yapılan bu atamaların ardından Sivas’taki sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması bekleniyor. İl genelinde görev yapacak doktorlar, başta merkez ilçeler olmak üzere çeşitli sağlık tesislerinde hasta kabulüne başlayacak.