Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7487 %0.39
46,1704 %0.33
Ara
Sivas Memleket Yerel Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

SİVAS’TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 101’İNCİ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANIRKEN YAPILAN TOP ATIŞLARI İSE BİR SÜRELİĞİNE MERAK KONUSU OLDU

Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü coşkuyla kutlanırken, yapılan top atışları kısa süreliğine merak konusu oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesince kent meydanındaki Atatürk heykeline çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “30 Ağustos zaferi önemli bir askeri başarı olmasının yanı sıra, milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. 30 Ağustos 1922 tarihi, aziz milletimizin bağımsızlık inancını, hür yaşama kararlılığını, hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı gündür” dedi.

Törende yapılan 21 pare top atışı ise şehrin her yerinden duyuldu. Kısa aralıklarla yapılan top atışları kentte merak uyandırdı. Daha sonra Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, tarihi valilik binasında il protokolünün tebriklerini kabul etti. Kutlama programı İnönü Bulvarı’nda devam etti. Vali Şimşek, Belediye Başkanı Bilgin ve 5’nci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu, askeri araçla halkı selamlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Valilik ve Garnizon Komutanlığı adına günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasının ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Kutlama tören geçişi ile sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *