Mardin’in Midyat ilçesinde yeni açılan bir işletmenin açılış töreni, kentin plaka kodunu simgeleyen 47 metrelik kebapla renklendi. Bahçelievler Mahallesi’nde hizmete giren işletmede hazırlanan dev kebap, vatandaşların ilgi odağı oldu.
Açılışa Midyat Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Kaymakam Kaya, işletmenin ilçeye hayırlı olmasını temenni ederek girişimcilere başarılar diledi.
İşletme yetkilisi Mahsum Mete, Midyat’a özgü yemek kültürünü hem yerel halka hem de bölgeye gelen ziyaretçilere en iyi şekilde sunmayı amaçladıklarını belirtti. Açılışta hazırlanan 47 metrelik kebap ise Adana’dan özel olarak davet edilen kebap ustası Salih Oral tarafından yapıldı.
Usta Salih Oral, dünyaca tanınan Adana kebabını Midyat’ta 47 metre olarak hazırlayarak hem kente selam göndermek hem de Mardin’in zengin mutfak kültürüne dikkat çekmek istediklerini söyledi. Oral, bu tür etkinliklerin bölge tanıtımı açısından da önemli olduğunu vurguladı.
Etkinlik, katılımcıların dev kebaptan tatmasıyla son buldu. Açılış töreni hem görselliği hem de yöresel lezzet vurgusuyla kentte büyük yankı uyandırdı.