Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,9584 %0.32
47,0584 %0.42
Ara
Sivas Memleket Yerel Özdemir’in Sorusu Yanıtlandı

Özdemir’in Sorusu Yanıtlandı

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL ÖZDEMİR, KAYSERİ’DE 2022 YILINDA DOĞAL ORTAMINA BIRAKILAN HAYVAN TÜRÜ VE SAYISINI TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’YA YAZILI SORU ÖNERGESİ İLE SORMUŞTU. BAKANLIK, ÖZDEMİR’E KAYSERİ’DE 2022 YILINDA DOĞAYA, YABAN HAYVANI SALIMI YAPILMADIĞI YANITINI VERDİ.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri’de 2022 yılında doğal ortamına bırakılan hayvan türü ve sayısını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yazılı soru önergesi ile sormuştu. Bakanlık, Özdemir’e Kayseri’de 2022 yılında doğaya, yaban hayvanı salımı yapılmadığı yanıtını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir; ülkemizde yaban hayatın desteklenmesi ve ekosistemin korunması konusunda tespit edilen yerlere ve çiftliklerde yetiştirilen hayvanların tabiata bırakılmasına ilişkin yürütülen çalışmaları Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sordu. Kayseri’de 2022 yılında yaban hayatın canlandırılması ve sürekliliğin korunması amacıyla doğaya bırakılan canlı hayvanları, türlerini ve sayılarını sordu. Bakanlık Özdemir’e, “Ülkemizdeki olağanüstü ekosistem ve habitat çeşitliği, önemli bir tür çeşitliliğini de beraberinde getirmiştir. Biyolojik çeşitliliği korumak ve geliştirmek amacıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, 2002 yılından itibaren; 786 adet kızıl geyik, 457 adet yaban koyunu, 574 adet ceylan, 84 adet alageyik, 11 adet karaca, 92 adet yaban keçisi, 1 milyon 20 bin adet keklik-sülün, 34 milyon 854 bin adet alabalık olacak şekilde doğaya salım yapılmıştır” yanıtını verdi.

"Kayseri’de yaban hayvanı salımı yapılmadı"

MHP’li Özdemir ayrıca Bakan Yumaklı’ya Kayseri’de yaban hayatta bulunan canlılar arasında nesli tükenme tehlikesinde olanlar ve koruma altına alınan canlıları da sordu. Bakanlık, Kayseri’de 2022 yılında yaban hayvanı salımı yapılmadığını belirterek “Kayseri ilinde 2022 yılında doğaya, yaban hayvanı salımı yapılmamıştır. Nesli tehlike altında olan ve bakanlığımızca koruma altına alınan hayvanların listesi, 10.08.2022 tarihli ve 31919 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ’Tarım ve Orman Bakanlığınca Belirlenen Yaban Hayvanları Listesi Kararı’nda yer almaktadır” şeklinde cevap verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *