Galatasaray’ın Macar futbolcusu Roland Sallai, sarı-kırmızılı takımda geçirdiği ilk sezonda kazanılan çifte kupanın ardından açıklamalarda bulundu. Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Galatasaray’da takım ruhu ve mücadele gücünün şampiyonluğun anahtarı olduğunu belirten Sallai, “Bize karşı herkes daha motive. Çünkü biz buranın en iyisiyiz” dedi.
İHA’ya konuşan 28 yaşındaki futbolcu, Türkiye’de geçirdiği ilk sezonun zorluklarına rağmen başarılı bir yıl geçirdiklerini söyledi. “Sezon boyunca hem fiziksel hem de mental olarak güçlü kalmalıydık. Bazı dönemlerde herkes bize karşıymış gibi hissettik. Ancak sonunda ligi ve kupayı kazandık. Süper Kupa’yı da alarak sezonu üç kupayla tamamlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Takıma katılmadan önce Galatasaray hakkında olumlu duyumlar aldığını dile getiren Sallai, "Taraftarların büyüklüğünü gelince daha net hissettim. Gerçekten çok farklı bir atmosfer. Burada uzun yıllar kalmak, her anı bu kulüple paylaşmak istiyorum" dedi.
Sarı-kırmızılı takımda güçlü bir aile ortamı olduğunu vurgulayan Sallai, “Takıma katıldığınızda sizi sıcak bir şekilde karşılıyorlar. Bu samimiyet başarıya da yansıyor. Başarılarımızın temelinde bu uyum var” diye konuştu.
Galatasaray’ın 25. şampiyonluğunu kazanarak 5. yıldızı takan kadroda yer aldığı için gurur duyduğunu söyleyen Macar futbolcu, "Sezon başında bu hedefin peşinden gideceğimizi biliyordum. Bu büyük kulüpte tarihe geçmek inanılmaz bir his. Bu başarıyı tekrar etmek istiyoruz" dedi.
Sallai, Galatasaray forması giyen ilk Macar oyuncu olduğunu sonradan öğrendiğini belirtti. "Ancak ilk kupayı kazanan Macar olduğumu biliyordum. İlk sezonumda Süper Kupa’yı da alırsak, bu başarıyı üç kupayla taçlandırmak istiyorum" dedi.
Almanya ve İtalya deneyimi bulunan hücum oyuncusu, Süper Lig’in rekabet seviyesi hakkında şunları söyledi:
“Lig bizim için oldukça zorluydu çünkü her takım bize karşı daha yüksek motivasyonla oynuyor. Herkes Galatasaray’ı yenmek istiyor. Biz ise bu baskıyı yöneterek hedeflerimize ulaştık.”
Sezon içindeki kritik anlarla ilgili soruya ise Sallai, “Tek bir maçtan söz edemem. Şampiyonluk için her maçta yüzde 100 performans sergilemelisiniz. Biz de bunu yaparak şampiyonluğu kazandık” cevabını verdi.
Avrupa kupalarında oynayamamanın kendisi için üzücü olduğunu dile getiren Sallai, "Kurallar gereği kadroda yoktum ama daha sonra yer aldığım maçlarda elimden geleni yaptım. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde daha büyük hedeflerimiz olacak. Futbolun zirvesine ulaşmak istiyoruz" dedi. Bu sezon bazı maçlarda sağ bek olarak görev yapan Sallai, “Başta biraz şaşırdım ama profesyonel futbol böyle. Kalecilik dışında her pozisyonda oynarım (gülerek). Adaptasyon sürecinden sonra o bölgede de iyi performans gösterdim” değerlendirmesinde bulundu. Teknik Direktör Okan Buruk hakkında da övgüyle konuşan Sallai, “İyi bir insan ve futbol bilgisi yüksek. Oyunculuğundan gelen tecrübesiyle çok iyi bir iletişim kuruyor. Onunla çalışmak benim için bir şans” dedi.
Bu sezonki derbilerin şampiyonluk yarışındaki etkisine de değinen Sallai, “Fenerbahçe ile oynadığımız hiçbir maçı kaybetmedik. Bu da bizim için avantajdı. Ancak sadece derbiler değil, diğer tüm maçlardaki istikrarımız şampiyonluğu getirdi” şeklinde konuştu.
Takımdan ayrılan Fernando Muslera ve Dries Mertens hakkında da konuşan Sallai, “İkisi de gerçek efsaneler. Onlarla aynı takımda olmak büyük bir onurdu. Kutlamalarda konuştuk, onlarla geçirdiğim zamanı hep güzel hatırlayacağım” dedi. Victor Osimhen’in karakteri ve oyun zekâsını öven Sallai, “Sahada ve saha dışında iyi anlaştığımızı düşünüyorum. Umarım önümüzdeki sezon da bizimle olur” ifadelerini kullandı.
Şampiyonluk kutlamaları için İstanbul Yenikapı’daki etkinliği “hayatımda gördüğüm en özel anlardan biri” olarak tanımlayan Sallai, “Ailemle birlikte oradaydım. Bu anı asla unutmayacağım” dedi.
Yeni sezon hedeflerini de paylaşan tecrübeli futbolcu, “Şampiyonlar Ligi’nde gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Türkiye’de ise yine tüm kupaları kazanmak için mücadele edeceğiz” dedi. UEFA Uluslar Ligi’nde Türkiye ile Macaristan arasında oynanan karşılaşmayı sabırsızlıkla beklediğini ancak sakatlık nedeniyle forma giyemediğini söyleyen Sallai, “Türkiye son yıllarda çok iyi bir takım kurdu. Onlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.