Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7786 %0.39
43,8944 %0.27
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’ta YKS Adaylarına “YKS Son Prova” Uygulaması Gerçekleştirildi

Sivas’ta YKS Adaylarına “YKS Son Prova” Uygulaması Gerçekleştirildi

Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü, YKS'ye hazırlanan öğrencilere yönelik "YKS Son Prova" sınavı düzenledi.

Haberleri

Sivas İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrencilere yönelik “YKS Son Prova” isimli kapsamlı bir sınav uygulaması gerçekleştirdi. Gerçek sınav koşullarına uygun şekilde planlanan bu uygulama, öğrencilerin sınav stresini yönetmelerine, zamanı etkin kullanmalarına ve sınav ortamına alışmalarına katkı sağlamayı hedefliyor.

İl genelinde yürütülen destekleme ve yetiştirme kurslarının yanı sıra rehberlik hizmetleriyle de desteklenen süreçte, öğrencilerin akademik başarılarının artırılması ve sınava psikolojik olarak hazır hale gelmeleri amaçlandı. Bu kapsamda düzenlenen “YKS Son Prova” ile öğrenciler, 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS öncesi kapsamlı bir sınav deneyimi yaşadı.

Sınav soruları, Millî Eğitim Bakanlığı'nın dijital içerik platformları olan MEBİ ve OGM Materyal’de yer alan soru havuzlarından seçildi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyonlarca hazırlanan sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) standartlarına uygun şekilde uygulandı.

Uygulamanın ilk gününde Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci gününde ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumları yapıldı. Sivas İl Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, sınav merkezlerini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Erdoğan, sınav süreci hakkında bilgi vererek, “Öğrencilerimiz, başvurudan sınav anına kadar tüm aşamaları birebir yaşayarak gerçek bir YKS provası gerçekleştirdi. Bu uygulamanın, öğrencilere hem akademik hem de psikolojik anlamda önemli katkılar sunacağına inanıyoruz,” dedi.

Uygulamanın, sınava sayılı günler kala öğrencilere güven kazandırması ve eksiklerini görerek son hazırlıklarını yapmalarına imkân tanıması bekleniyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *