Sivas’ta bir lisede 15 yaşındaki Elif Tuana Ç.’nin uğradığı akran şiddetiyle ilgili yürütülen soruşturmada 1 kişi tutuklanırken, 4 kişi hakkında ev hapsi kararı verildi. Olayın ardından okul müdürü ve bir müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı.
Olay, 21 Nisan’da kent merkezindeki Necip Fazıl Kısakürek Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Okulun 9’uncu sınıf öğrencisi Elif Tuana Ç., farklı sınıflarda öğrenim gören ve dışarıdan gelen bazı kişiler tarafından sınıfta darbedildi. Saldırı anları cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde Elif Tuana Ç.’nin üç kız öğrenci tarafından darbedildiği, yere yatırılarak tekmelendiği ve saçlarından sürüklendiği görüldü.
Yaşadığı şiddeti ailesine anlatan Elif’in yakınları, saldırganlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından şiddet uygulayan öğrenciler okuldan uzaklaştırıldı. Bazı veliler, bu öğrencilerin tekrar okula dönmemesi için okul yönetimine başvurdu.
Valilik: 9 kişi gözaltına alındı, adli ve idari süreç başlatıldı
Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Çocuğa Karşı Cebir Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” ve “Kasten Yaralama” suçlarından toplam 9 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 1’i tutuklandı, 4’ü hakkında adli kontrol şartıyla ev hapsi uygulanırken, 4 kişi ise serbest bırakıldı.