Sivas’ın Zara ilçesine bağlı İlice köyünde yaşayan 35 yaşındaki Ç.K., vücuduna kene yapışmasının ardından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayvancılıkla uğraştığı öğrenilen iki çocuk annesi kadının ölümüyle birlikte kentte bu yıl kene kaynaklı can kaybı 2’ye yükseldi.
Edinilen bilgilere göre, Zara ilçesine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki İlice köyünde ikamet eden Ç.K., vücuduna kene yapıştıktan bir süre sonra yüksek ateş ve halsizlik şikayetleriyle Zara Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağırlaşan Ç.K., Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek enfeksiyon hastalıkları servisinde tedavi altına alındı.
KKKA şüphesiyle izole şekilde takip edilen Ç.K., doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Genç kadının cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere İlice köyüne götürüldü.
Bölgedeki sağlık yetkilileri, sıcaklıkların artmasıyla birlikte kene ısırıklarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların, vücutlarını düzenli olarak kontrol etmeleri ve şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiği vurgulandı.