Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında evlilik hazırlığında olan genç çiftlere destek vermek amacıyla indirim kampanyası başlattı. Demirgil, beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren kendi firmasında evlenecek çiftlere özel indirimler uygulayacaklarını duyurdu.
Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özgür Kırmızıtaş ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Demirgil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 150 bin TL’lik faizsiz evlilik kredisi desteğini olumlu karşıladıklarını belirtti.
“Günümüz ekonomik koşullarında gençlerin evlilik sürecinde karşılaştıkları maddi zorlukları yakından biliyoruz” diyen Demirgil, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek, gençlerimizin yükünü hafifletecek önemli bir adım. Bizler de esnaf teşkilatı olarak bu sürece katkı sunmak istiyoruz. İlk etapta kendi firmamızda, beyaz eşya alışverişlerinde evlenecek çiftlere özel indirim sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
“Şimdi Gençlere Destek Olma Zamanı”
Sivas’taki tüm esnafa da çağrıda bulunan Demirgil, evlilik kredisi desteğinin doğrudan esnafa da katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Hem gençlerimize destek olmak hem de yerel ekonomiye canlılık katmak için tüm esnafımızı bu kampanyaya dahil olmaya davet ediyorum. İndirim sağlamak isteyen esnaflar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iletişime geçerek sürece dahil olabilir” dedi.