Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,6811 %0.18
45,7509 %0.13
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas Valiliği Resmen Açıkladı: Geçici Yasak Getirildi!

Sivas Valiliği Resmen Açıkladı: Geçici Yasak Getirildi!

Sivas Valiliği, il genelinde Şap Hastalığı tehdidi nedeniyle ikinci bir talimata kadar hayvan pazarlarının kapatıldığını ve hayvan hareketlerinin kısıtlandığını açıkladı.

Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan saha araştırmalarında, ülke genelinde Şap Hastalığı vakalarında artış gözlemlendiği bildirildi. Hastalık, Sivas’a komşu ve çevre illerde de yaygınlaşırken, riskin önüne geçmek amacıyla hayvan pazarları kapatılarak hayvan hareketleri sınırlandırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, hastalığın bulaşma kaynağının çoğunlukla dışarıdan alınan hayvanlar olduğu belirtilerek, Sivas genelinde 20 Haziran 2025 tarihinden itibaren hayvan pazarlarının ikinci bir talimata kadar kapalı tutulacağı ifade edildi.

Büyükbaş hayvanlarda aşılama çalışmalarının riskli bölgelerde hızla başlatılacağı da açıklamada yer aldı.

Valilik, hayvancılık yapan üreticilere, yasak süresi boyunca yeni hayvan alım-satımı yapmamaları, işletmelerine dışarıdan kişi ve hayvan kabul etmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca tüccar ve celeplerin daha dikkatli davranmaları ve hayvan sahiplerinin aşı yaptırmaları gerektiği vurgulandı.

MUHABİR: BÜLTEN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *