Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Sivas’ın sanayileşme sürecinde desteklenmesi gerektiğini belirterek, kente tam kapsamlı 6’ncı bölge teşvikinin uygulanmasını talep etti.
208 sıra sayılı torba kanun teklifi üzerine şahsı adına söz alan Özyürek, Sivas’ın tarihî misyonuna dikkat çekerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesine güvendiği bu şehir, gelecekte de Türkiye’ye lazım olacak. Sivas sanayiyle büyümelidir” ifadelerini kullandı.
Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut teşviklerin yetersiz kaldığını belirten Özyürek, teşvik sisteminin Sivas merkez ile birlikte 16 ilçeyi kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini vurguladı. İstanbul’da yaklaşık 3 milyon Sivaslının yaşadığına dikkat çeken Özyürek, “Sivas’ta ise sadece 650 bin kişi yaşıyor. Tersine göçü başlatmak için sanayi yatırımları ve istihdam alanları oluşturulmalı” dedi.
Gençlerin büyükşehirlere göç ettiğine işaret eden Özyürek, “Üniversite mezunu gençlerimiz ‘Ben ne olacağım?’ diye düşünmemeli. Onlara memleketlerinde iş imkânı sunmalıyız. Gençler baba ocağında kalabilmeli” diye konuştu.
Köylerden gelen talepleri de Meclis kürsüsüne taşıyan Özyürek, ulaşım, altyapı, içme suyu ve internet erişimi konularında ciddi eksiklikler olduğunu dile getirdi. 100'e yakın muhtarla görüştüğünü belirten Özyürek, “Köye dönüş istiyoruz ama temel yaşam standartları sağlanmadan bu mümkün değil” dedi.
Özyürek, köylerde yaşanan imar sorunlarının da vatandaşları mağdur ettiğini ifade ederek, “Emekli vatandaşlarımız köye dönüp ev yapmak istiyor ancak imar engeline takılıyorlar. Bu sorun çözülmeden kırsala dönüş sağlanamaz” diyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na çağrıda bulundu.