Beşiktaş Belediyesi, turistik bölgelerden Ortaköy Meydanı’nda kumpir satışı yapan işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Gelen şikayetler ve sosyal medyadaki paylaşımlar doğrultusunda başlatılan çalışmalarda, müşteri çekmek amacıyla çevreyi rahatsız edecek şekilde bağırarak satış yapan dört işletme süreli olarak kapatıldı. Ayrıca 20 işletmeye idari para cezası uygulandı.
Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yürüttüğü denetimlere, Beşiktaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de katıldı. Ortaköy Meydanı’ndaki işletmeler; hijyen koşulları, ürünlerin son kullanma tarihleri, düzen ve çevreye verdiği rahatsızlıklar açısından incelendi. Özellikle “hanutçuluk” olarak tanımlanan, müşteri çekmek için zorlayıcı ve yüksek sesli çağrılarla vatandaşları rahatsız eden işletmeler hakkında işlem yapıldı.
Denetimler kapsamında 4 işletme, Beşiktaş Kaymakamlığı’nın onayıyla geçici süreyle kapatıldı. 20 işletmeye ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulandı.
Beşiktaş Belediye Başkanvekili Rasim Şişman, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Beşiktaş’ta kamu düzenini ve huzuru bozan hiçbir davranışa göz yummayacağız. Ortaköy Meydanı’nda hanutçuluk yaptığı tespit edilen dört işletmeyi geçici olarak kapattık. Diğer işletmelere de gerekli cezai işlemler uygulandı. Denetimlerimiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.
“Huzuru sağlamak için anında müdahale ediyoruz”
Ortaköy Zabıta Karakol Amiri Onur Özelci ise denetimlerin yalnızca geleneksel yollarla değil, dijital platformlar ve sosyal medya üzerinden gelen vatandaş bildirimleriyle de desteklendiğini belirtti. Özelci, “Vatandaşlarımızdan gelen ihbarları anlık değerlendiriyoruz. Hanutçuluk bir kabahattir ve çevreyi rahatsız eden bu tür davranışlara karşı sıfır toleransla hareket ediyoruz. Amacımız; Beşiktaş’ta yaşayan vatandaşların ve ilçemizi ziyaret eden turistlerin huzurlu bir ortamda zaman geçirmesini sağlamak” dedi.