Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendiren turşu suyu, gazlı içeceklerin yerine tercih edilmeye başlandı. Birçok vatandaş, turşu suyunun hem faydalı hem de şifalı olduğu için serinlemek amacıyla bu içeceği tercih ettiğini belirtiyor.
Turşu suyu, tuz oranı dikkatlice ayarlanarak, sirke veya limon gibi malzemelerle zenginleştiriliyor. Selman Kozan, bir turşucu olarak yaz aylarında özellikle limonata yerine, şişelenmiş gazlı içecekler yerine buz gibi turşu suyu içmenin faydalı olduğunu ifade etti. Kozan, "Turşu suyu bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara karşı direnç kazanmış oluyorsunuz" dedi.
Kozan, turşu suyunun farklı damak tatlarına hitap etmek amacıyla 10-11 farklı turşunun suyunun karıştırıldığını söyledi. Bu karışımda tuz oranını, tansiyon hastalarına göre düşük tutmaya özen gösterdiklerini belirten Kozan, "Müşterimizin isteğine göre turşu suyu ayarlıyoruz. Kimisi limonlu, kimisi sirke tercih ediyor. Ayrıca, acılı veya acısız seçenekler de mevcut" diye konuştu.
Turşu suyunun yaz aylarında sıcak havalarda serinletici bir alternatif sunduğuna dikkat çeken Kozan, içeriğinde hiçbir katkı maddesi ve koruyucu bulunmadığı için asitli içeceklerden daha sağlıklı bir seçenek olduğunu vurguladı. Turşu suyunun, yazın taze tüketilen ürünlerle birlikte hazırlandığına da değinen Kozan, "Turşu sezonu başladı ve yaz boyunca özellikle erik, çağla ve badem gibi ürünlerin turşusunu kuruyoruz. Turşu suyu da bu dönemde yoğun talep görüyor" dedi.