Sivas’ta seyyar tezgâhında simit ve tatlı satan Sercan Aydın, nakit taşımayan müşteriler için ödeme kolaylığı sunmak amacıyla tezgâhına POS cihazı yerleştirdi. Kent Meydanı’nda hizmet veren Aydın, artık kredi kartı ile satış yapıyor.
Müşterilerinin büyük kısmının nakit taşımadığını fark eden Aydın, bu durumun satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Sıklıkla “Kredi kartı geçiyor mu?” sorusuyla karşılaştığını dile getiren Aydın, taleplere kayıtsız kalmayarak POS cihazı temin etti. Tezgâhının önüne “Kredi kartı geçerlidir” yazısı da asan Aydın, bu yenilik sayesinde hem şaşkın hem memnun müşteri yorumları aldığını söyledi. POS cihazının satışlara olumlu yansıdığını ifade eden Aydın, “Eskiden kartla ödeme yapılamadığı için bazı müşteriler almak istedikleri simitten vazgeçiyordu. Şimdi ise kartla ödeme imkânı olduğunu gören müşteriler daha fazla ürün alıyor. Bu da işlerimi gözle görülür şekilde artırdı” dedi.
Gelişen teknolojiye ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Aydın, “Artık herkes kart taşıyor. Biz de bu duruma ayak uydurmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Tezgâhtan simit alan müşteriler de uygulamadan memnun. İlk defa seyyar bir simitçide kredi kartı kullanarak alışveriş yaptığını belirten Ali Nar, “POS cihazını görünce şaşırdım ama çok memnun kaldım. Yanımızda nakit olmayınca böyle bir imkân hayatı kolaylaştırıyor” diye konuştu.