Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,6411 %0.06
46,0521 %0.29
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Savaş Aleti Topuzdan Sıra Dışı Kebap

Savaş Aleti Topuzdan Sıra Dışı Kebap

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, savaşta kullanılan topuz özel tasarım bir kebap sunumuna dönüştü.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, tarih boyunca savaş aleti olarak kullanılan topuz, artık sıra dışı bir kebap sunumu olarak dikkat çekiyor. Yaklaşık 500 derece ocakta ısıtılan ve ardından sıcaklığı yarıya indirilen özel tasarım topuzun sivri çıkıntılarına asılan az pişmiş etler, lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Merzifon Belediyesi ile Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 1. Uluslararası Gastronomi ve Turizm Festivali’nde tanıtılan topuz kebabı, bonfile, antrikot, tavuk budu ve göğsü ile kuzu pirzola gibi çeşitlerin yanı sıra sebze ve soslarla zenginleştiriliyor. Yarım saatten fazla sıcak kalan kebap, iç pilavı eşliğinde servis ediliyor.

Kebap ustası Yusuf Kavalcı, “Savaş istemiyoruz, barış istiyoruz. Bu nedenle savaş aletini kebaba dönüştürdük” diyerek, müşterilerin topuzun kebap sunumunda kullanılmasına şaşırdıklarını belirtti.

Yöresel yemekler üzerine çalışmalar yapan gurme Yaman Kesim ise, “Savaşta kullanılan topuzun mutfağa taşınması bir şovdu ve başarılı oldu. Merzifon Taşhan’a gelen misafirler tarafından beğeniliyor ve tüketiliyor” ifadelerini kullandı.

Festivale katılan iş insanı Bora Oymak da, “Topuz kebabı bölgemizin en meşhur yemeklerinden biridir. Yapımı sırasında çıkan ateş ve alevler ile oldukça lezzetli bir sunum ortaya çıkıyor” dedi. Merzifon’da gastronomi ve turizme renk katan bu yenilikçi kebap sunumu, hem yerel halk hem de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

500-derece-isitilan-topuzda-pisen-kebabi-goren-sasiriyor

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *