Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5411 %0.16
45,4906 %0.12
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Pancar alım fiyatları güncellenmeli!

Pancar alım fiyatları güncellenmeli!

Şeker pancarı üreticilerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıyan CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, "Mazot, gübre, ilaç başta olmak üzere girdi maliyetleri yüzde 100’ü aşan bir oranda artarken, pancar alım fiyatının geçen yıla göre sadece yüzde 27 artmış olması kabul edilemez!" dedi.SİVAS (İGFA) -CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ulaş Karasu,  tarımda yaşanan sorunları Meclis gündemine getirmeye devam ediyor.

CHP’li Karasu, şeker pancarı üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Mazot, gübre, ilaç başta olmak üzere girdi maliyetlerinin yüzde 100’ü aşan oranda artarken, pancar alım fiyatının geçen yıla göre sadece yüzde 27 arttığını söyleyen Karasu, “Bu kabul edilemez. Bu konuda tedbir alınıp, fiyat güncellenmelidir” dedi.Karasu, Altınyayla’daki dolu afetinin ardından mağduriyet yaşayan pancar üreticilerinin mağduriyetlerine de devletin el uzatmasını istedi.

PANCAR ÜRETİCİSİ DERTLİ

Türkiye genelindeki şeker pancarı üreticileri gibi, üretiminde Türkiye 6’ncısı konumundaki Sivas’taki üreticilerin de büyük mağduriyetler yaşadığını vurgulayan Karasu, “Özellikle Altınyayla ilçemizde Eylül ayında yaşanan dolu afeti, üreticilerimizi büyük zarara uğrattı. Ürünlerdeki şeker oranında büyük kayıplar yaşandı, ancak çiftçilerin desteklenmesi adına herhangi bir adım atılmadı” dedi.

TON TABAN FİYATI 2 BİN 500 TL OLMALI

Tarım Bakanlığı’nın bu yıl pancar alımı için kota tamamlama primi dahil ton başına bin 855 TL olarak fiyat açıkladığını hatırlatan Karasu, “Bütün girdi fiyatları yüzde 100 artmışken, açıklanan bu alım fiyatı çiftçi için hayalkırıklığıdır. Üreticilerin günün gereklerine göre, artan maliyetler de dikkate alınarakfiyat yeniden görüşülüp en az 2 bin 500 TL/ton olacak şekilde açıklanması gerekmektedir” dedi.

Karasu, üreticilerin sorunlarını Meclis gündemine de getirerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi vererek, maliyet ve fiyat baskısı altında ezilen üreticiler için atılacak adımların var olup olmadığını da sordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *