Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5354 %0.13
45,4233 %-0.09
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM MEMUR VE ÖĞRENCİ EV BULABİLECEK Mİ?

MEMUR VE ÖĞRENCİ EV BULABİLECEK Mİ?

Piyasalardaki belirsizlik konutlara da yansıdı. Arz-talep dengesi bozuldu. Yatırımcılar muallakta. üretim konusunda belirsizlik yaşanıyor. Öğrenci ve memur adaylarını ne gibi sorunlar bekliyor?

MELTEM DUMAN

Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır; sıfır konut üretiminin yavaşlamasından kaynaklı fiyatlarda fahiş artışların yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek konut üretiminin bir an önce hızla yapılmasının piyasayı hareketlendireceğine değindi.

Arz talep dengesinin bozulduğunu vurgulayan Başkan Çayır, " Depremzede vatandaşlarımızın ilimize gelmesiyle beraber kiralık konut noktasında yeterince dolum yaşandı. İlerleyen dönemler için öğrenci ve ataması gerçekleşen memur vatandaşlarımızın sıkıntı yaşayabileceğini ön görüyoruz. Bu noktada ikinci el konut ve mevcuttaki konutların fiyatlarında artışların yaşanmasını üretimin yavaşlamasına bağlayabiliriz" dedi.kerim çayırd

 Belirsizlik konutları da etkiliyor.

 Emlak sektörünün de diğer piyasalar gibi seçim sürecinin muallaklığından etkilendiğine dikkat çeken Başkan Kerim Çayır, “Satış piyasası da diğer sektörler gibi seçim sürecinden etkilenmiş durumda. Şu anda konutlarda gerçek değerlerin dışında yüksek değerler de satışları söz konusu. Bu açıdan baktığımız da suni artışların ne kadar süreceği konusunda seçim trafiğini ön görüyoruz. Umuyoruz piyasadaki belirsizlikler seçim sürecinin netleşmesiyle birlikte son bulacaktır. Çünkü seçimlerdeki muallaklık yatırımcıları düşündürüyor. Tüm sektörler gibi gayrimenkul sektörü ve inşaat sektörü de üretim noktasında bir belirsizlik yaşıyor. Sektörün canlanması için bir an önce seçimi dahil beklemeden üretim yapılmalı. Bu sayede gayrimenkul sektörüne de hareketlilik geleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *