Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2755 %0.28
44,9294 %0.01
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Kadın Girişimci Azmiyle Sektörün Hem Patronu Hem Fenomeni Oldu

Kadın Girişimci Azmiyle Sektörün Hem Patronu Hem Fenomeni Oldu

Bursa’nın İznik ilçesinde beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Öznur Kurt, teknik servisteki deneyimiyle 2018’de mağaza açtı.

Bursa’nın İznik ilçesinde beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Öznur Kurt (44), 7 yıl teknik servis biriminde çalıştıktan sonra 2018 yılında kendi mağazasını açarak girişimcilik alanında örnek oldu. 8 erkek çalışan arasında yer aldığı teknik servis ekibinde edindiği deneyimle işini büyüten Kurt, mağazasında sadece satış yapmakla kalmayıp, sosyal medya üzerinden kadınlara yönelik pratik bilgiler paylaşarak sektörde fark yaratıyor.

İki çocuk annesi olan Kurt, meslek hayatına öğretmenlik yaparak başladı. Çocuğunun sağlık sorunları nedeniyle öğretmenliği bırakan Kurt, evine yakın bir beyaz eşya teknik servisinde 2011 yılında çalışmaya başladı. Burada teknik servis yöneticisi olarak görev yapan Kurt, erkek egemen bir alanda 8 erkek çalışanla birlikte çalıştığını belirtti. 2018 yılında KOSGEB desteğiyle İznik’te beyaz eşya mağazası açan Kurt, sektörde kadın mağaza sahiplerinin sayısının giderek arttığını, kendisinin ise bu alandaki öncülerden biri olduğunu ifade etti.

Kurt, sosyal medya platformları aracılığıyla basit beyaz eşya arızalarına yönelik bilgilendirici paylaşımlar yaparak kadınların servis hizmetlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor. İznik sınırlarını aşarak 100 binden fazla takipçiye ulaşan Kurt’un müşterileri arasında Türkiye’nin farklı illerinden, özellikle Trabzon, Rize, Samsun, Ankara ve Diyarbakır gibi şehirlerden tüketiciler bulunuyor. Zor koşullarda dahi müşterilerine ürün ulaştırdığını anlatan Kurt, zaman zaman 100 kiloya varan çamaşır ve bulaşık makinelerini tek başına taşıdığını söyledi.

Beyaz eşya alan müşterilerine yönelik özel kampanyalar da düzenleyen Kurt, bu yıl düğün sezonunu fırsat bilerek belli tutarda alışveriş yapanlara İznik’te bir bungalov ve taş evlerin bulunduğu bir tesiste balayı tatili hediye ettiğini açıkladı. Kampanyanın evlenecek çiftlerin yanı sıra ev ihtiyaçlarını karşılayan herkese açık olduğunu belirtti.

Sosyal medya üzerinden ev kadınlarına pratik temizlik ve kullanım önerileri de paylaşan Kurt, özellikle derin dondurucuların temizliği, bulaşık makinesi kullanımı gibi konularda dikkat edilmesi gereken noktaları takipçileriyle paylaşıyor. Bu pratik bilgiler sayesinde hem tüketicilere destek sağladığını hem de sektöründe farklılaşmayı başardığını vurguluyor.

Kadın girişimcilere de seslenen Kurt, “Mücadele edin, fırsat varsa kendi işinizin patronu olun” diyerek destek ve cesaret önerisinde bulundu. Bayisi olduğu beyaz eşya firmasında hem mağaza olarak hem de sosyal medyadaki etkinliğiyle örnek gösterilen Kurt, zorluklarla dolu meslek yaşamında elde ettiği başarıyı disiplin ve kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti.

azmi-sayesinde-once-patron-ardindan-fenomen-oldu

azmi-sayesinde-once-patron-ardindan-fenomen-oldu

azmi-sayesinde-once-patron-ardindan-fenomen-oldu

azmi-sayesinde-once-patron-ardindan-fenomen-oldu

azmi-sayesinde-once-patron-ardindan-fenomen-oldu

azmi-sayesinde-once-patron-ardindan-fenomen-oldu

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *