Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5377 %0.04
45,5685 %0.3
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Hayvan Pazarları Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

Hayvan Pazarları Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

Yozgat’ta çevre illerde görülen yeni tip şap hastalığı nedeniyle tüm hayvan pazarları geçici olarak kapatıldı.

Haberleri

Yozgat genelinde, çevre illerde görülen yeni tip şap hastalığına karşı önlem amacıyla tüm ilçelerdeki canlı hayvan pazarlarının geçici süreyle kapatıldığı bildirildi.

Yozgat Veteriner Hekimler Odası tarafından yapılan açıklamada, komşu illerde görülen ve mevcut aşılardan farklı özellikler taşıyan yeni bir şap virüsü türüne karşı bölgesel düzeyde aşılama çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yozgat il genelinde şu ana kadar yeni tip şap hastalığına rastlanmamıştır. Ancak salgının yayılmasını önlemek ve koruyucu tedbir almak adına, ikinci bir talimata kadar hayvan hareketleri durdurulmuş, canlı hayvan pazarlarının faaliyetleri askıya alınmıştır" denildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde devam eden çalışmalar kapsamında, bölgedeki tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılanması planlanıyor. 
 

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *