Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara

Depreme Hazır Mıyız?

23 Kasım 2023 Perşembe günü Malatya’da meydana gelen deprem Sivas’ta korku yarattı. Sivaslı vatandaşlar, Sivas’ın depreme hazır olup olmadığını merak ediyor.

6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelerek 11 ilin yıkımına neden olan Kahramanmaraş merkezli 7, 7 ile 7, 6 şiddetindeki iki depremden Sivas’ta büyük ölçüde etkilendi.

Gürün ilçesinde büyük bir yıkıma neden olan depremler Sivas merkezde de oldukça korku yaşanmasına neden oldu.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin artçıları devam ederken 23 Kasım 2023 Perşembe günü Malatya’da meydana gelen 5, 3 şiddetindeki deprem Sivas’tan da hissedildi.

Vatandaşların panik yaşamasına neden olan depremin ardından vatandaşlar, Sivas’ın depreme hazır olup olmadığını sormaya başladı.

Vatandaşlar; “Şehir merkezimiz oldukça eski yapılarla dolu. Her mahallede mutlaka atıl binalar bulunuyor. Meskun bölgeler dışında Cumhuriyet Üniversitesi’ne giderken Bağdat Caddesi, şehir merkezindeki İstasyon ve Atatürk Caddesi’ndeki binaların sağlamlığı ne durumda? Olası bir depreme hazırlar mı? Bu soruların cevabı yetkililer tarafından verilmeli. 6 Şubat günü ülkemizin 11 ilinde ve bizim Gürün ilçemizde yıkılan binalar, bizlere ders olmalı ve önlem alınmalı. Sivas, yaşanan son depremleri oldukça hissetti. Demek ki bu noktada atılması gereken bazı adımlar var.” ifadelerini kullandı.

Siyasiler Bunu Dile Getirmeli

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde 55 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 100 binlerce vatandaşınsa memleketinden olduğunu hatırlatan vatandaşlar; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 milletvekili tarafından temsil ediliyoruz. Milletvekillerimiz, ilimizde yapılacak kentsel dönüşümleri dile getirmeli. Çok büyük acıların, çok büyük travmaların yaşanmasının önüne geçmenin yolu bu. Şehrimizin siyasetçiler bu konuda çalışma yapmalı ve ilimizde büyük bir kentsel dönüşüme gidilmeli.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *