Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7308 %0.15
45,7466 %-0.08
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Coğrafi İşaretli Mor Reyhan Dondurma Oldu

Coğrafi İşaretli Mor Reyhan Dondurma Oldu

Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü, coğrafi işaretli mor reyhan bu kez doğal ve katkısız dondurma olarak üretildi.

Coğrafi işaretle tescillenen ve Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü mor reyhan, bu kez dondurma formuyla vatandaşın beğenisine sunuldu. Doğal aroması ve sağlık açısından sunduğu faydalarla bilinen mor reyhanın dondurması, yerli üreticiler tarafından tamamen katkısız şekilde hazırlanıyor.

Girişimci çift Hakan ve Meral Poyraz Üge tarafından üretimi yapılan mor reyhan dondurması, Kozluk Çayı kenarında kurulan doğal üretim tesisinde hazırlandı. Reçel, şerbet, çay ve baharat gibi ürünlerle daha önce pazarda yer alan mor reyhan, şimdi de dondurma alternatifiyle öne çıkıyor.

Üretime deneme amaçlı başladıklarını belirten Meral Poyraz Üge, “Beklentimizin çok üzerinde bir taleple karşılaştık. Sadece Malatya’dan değil, farklı illerden de siparişler alıyoruz. Bu ilgi bizleri motive ediyor” dedi.

Hakan Üge ise üretim sürecine ilişkin olarak, “Hiçbir katkı maddesi kullanmadan, tamamen doğal yöntemlerle üretim yapıyoruz. Amacımız, hem lezzetli hem de sağlıklı bir ürünü vatandaşla buluşturmak. Tüm doğallığıyla mor reyhan dondurmasını tatmaları için herkesi işletmemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bitki çeşitliliği alanında coğrafi işaret alan ilk ürünü olma özelliği taşıyan mor reyhan, yeni dondurma formuyla hem bölge turizmine hem de yerel ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.

tescilli-mor-reyhan-bu-kez-dondurma-oldu

tescilli-mor-reyhan-bu-kez-dondurma-oldu

tescilli-mor-reyhan-bu-kez-dondurma-oldu

tescilli-mor-reyhan-bu-kez-dondurma-oldu

tescilli-mor-reyhan-bu-kez-dondurma-oldu

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *