Coğrafi işaretle tescillenen ve Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü mor reyhan, bu kez dondurma formuyla vatandaşın beğenisine sunuldu. Doğal aroması ve sağlık açısından sunduğu faydalarla bilinen mor reyhanın dondurması, yerli üreticiler tarafından tamamen katkısız şekilde hazırlanıyor.
Girişimci çift Hakan ve Meral Poyraz Üge tarafından üretimi yapılan mor reyhan dondurması, Kozluk Çayı kenarında kurulan doğal üretim tesisinde hazırlandı. Reçel, şerbet, çay ve baharat gibi ürünlerle daha önce pazarda yer alan mor reyhan, şimdi de dondurma alternatifiyle öne çıkıyor.
Üretime deneme amaçlı başladıklarını belirten Meral Poyraz Üge, “Beklentimizin çok üzerinde bir taleple karşılaştık. Sadece Malatya’dan değil, farklı illerden de siparişler alıyoruz. Bu ilgi bizleri motive ediyor” dedi.
Hakan Üge ise üretim sürecine ilişkin olarak, “Hiçbir katkı maddesi kullanmadan, tamamen doğal yöntemlerle üretim yapıyoruz. Amacımız, hem lezzetli hem de sağlıklı bir ürünü vatandaşla buluşturmak. Tüm doğallığıyla mor reyhan dondurmasını tatmaları için herkesi işletmemize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin bitki çeşitliliği alanında coğrafi işaret alan ilk ürünü olma özelliği taşıyan mor reyhan, yeni dondurma formuyla hem bölge turizmine hem de yerel ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.