Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Sisli
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM BAKAN ÖZER, SABANCI OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ BÜNYESİNDE KURULAN İLK TÜRK MUTFAK SANATLARI ATÖLYESİNİ AÇTI

BAKAN ÖZER, SABANCI OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ BÜNYESİNDE KURULAN İLK TÜRK MUTFAK SANATLARI ATÖLYESİNİ AÇTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde kurulan ilk Türk Mutfak Sanatları Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 
Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde koordine edilen Türk Mutfak Sanatları Atölyesi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Özer'e eşi Nebahat Özer de eşlik etti.432f9354-1145-41d9-85b1-217c76a32be6
Açılış programına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ile İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı.
İstanbul'daki Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde kurulan Türk Mutfak Sanatları Atölyesi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Özer, atölyeye ilişkin bir değerlendirmede bulunarak şunları söyledi;” Geleneksel ve güncel Türk mutfağının Osmanlı saray mutfağı ile dünya mutfağının kapsayıcı bir anlayışla ele alındığı Türk Mutfak Sanatları Atölyesi, bir ilk olma özelliği taşıması açısından önemlidir. Bununla sektörün ihtiyaç duyduğu donanım ve inovasyona sahip, mesleki becerisini dünya ile senkronize hâle getirebilen gastronomi uzmanlarının yetişmesini hedefliyoruz. Atölyede, gastronomi alanında ihtiyaç duyulan niteliklere sahip, akademik ve güncel gelişmeleri takip eden, Türk ve dünya mutfak sanatlarını disiplinler arası anlayışla yorumlayabilen profesyonel şeflerin yetişmesini sağlayarak dünyaya miras lezzetler bırakmayı amaçlıyoruz.” / HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *