Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7495 %0.36
43,7017 %0.39
Ara
Sivas Memleket Sivas Bataklığı alabalık tesisine dönüştüren emekli öğretmen 30 yıldır üretim yapıyor

Bataklığı alabalık tesisine dönüştüren emekli öğretmen 30 yıldır üretim yapıyor

SİVAS’TA YAŞAYAN EMEKLİ ÖĞRETMEN RASİM ÇİMEN, KÖYÜNDE BULUNAN BATAKLIK ARAZİYİ ALABALIK TESİSİNE ÇEVİRDİ. 30 YILDIR AYNI YERDE ÜRETİM YAPAN ÇİMEN, ÇEVRE İLÇELER VE İLLERE ALABALIK GÖNDERİYOR.

Sivas’ta yaşayan emekli öğretmen Rasim Çimen, köyünde bulunan bataklık araziyi alabalık tesisine çevirdi. 30 yıldır aynı yerde üretim yapan Çimen, çevre ilçeler ve illere alabalık gönderiyor.

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Ütük Köyünde yaşayan emekli öğretmen Rasim Çimen, 1992 yılında köyünde bulunan bataklık araziyi değerlendirmek istedi. Bir süre araştırma yapan Çimen, arazide alabalık tesisi kurabileceğini öğrendi. Bataklık ve sazlık olan araziyi tesis haline getiren Rasim Çimen, 1994 yılında alabalık üretimine başladı.

Yaklaşık 30 yıldır aynı yerde alabalık yetiştiren Rasim Çimen, yıllık 35 ton balık üretiyor. Ürettiği balıkları hem tesiste bulunan lokantada satışını yapıyor hem de çevre ilçeler ve illere gönderiyor. Emekliliğinin ardından bu işe başladığını ifade eden emekli öğretmen Rasim Çimen, “1992’li yıllarda buralar bataklık, sazlıktı. Burada ne yetiştirilebilir diye düşündük ve alabalığı öğrendim. Hiç bilmiyordum. Proje yaptırdık, geldik başladık. 1994 yılında üretime başladık, halen devam ediyoruz. Burada damızlıklarımız var, yavru elde ediyoruz. Ayrıca porsiyonluk yetiştiriyoruz. Lokantada tüketiyoruz, dışarıya da satıyoruz” dedi.

Yıllık 35 ton üretim yapıyor

Tesise gelen misafirlerin memnuniyetle ayrıldıklarını ifade eden Çimen, “Yıllık 35 ton kapasitemiz var. Balıklarımızın lezzetli olması için elimizden geleni yapıyoruz. Buraya gelen herkes memnun oluyor. Parasıyla balık yedikleri halde teşekkür ediyorlar. ‘İyi ki burayı yapmışsınız, misafirlerimizi ağırlayabiliyoruz’ diye teşekkür ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *