Trafikte yaya üstünlüğü kapsamında ilimizde de trafik şube ekibindeki polis memurları çalışmalarını sürdürüyorlar. Zaman zaman farklı yerlerde durup, toplumun bilinçlenmesi adına çalışıyorlar. Yaya üstünlüğü hem dünyada hem bizde kabul edilmiş ve buna uygun yasalar düzenlenmiş durumda ama çok büyük bir eksiğimiz var. Ne yeteri kadar sürücülerimiz yaya üstünlüğünü anlamış durumda ne de yayalarımız... Sürücülerin cezalar yolu ile artık bu yaya üstünlüğü kavrayacaklarını düşünüyorum ancak toplumumuza yayalar ile ilgili çok şey öğretmemiz gerektiği kanısındayım.

Şehrimizde her an her yerden caddeye yayalar çıkabiliyor, bu aslında çok tehlikeli. En ufak bir dikkatsizlikle can kaybına yol açabilecek kazalara sebebiyet verebilirler. Yaya geçitlerinin yayalar için karşıdan karşıya geçiş yolu olduğunu anlatmamız gerekiyor. Yayaların doğru ve güvenilir şekilde yaya geçitlerini kullanmalarını aşılamalıyız zira bu şekilde yayalar istedikleri her yerde yola aniden çıkıp trafiği aksatıp, kendi canlarını riske atabiliyorlar. Yaya üstünlüğünü doğru şekilde ifade etmeliyiz çünkü toplumumuz bunu yanlış anlamış durumda. Her koşulda her zaman yola istediği şekilde çıkabileceklerini düşünüyorlar. Öyle ki, yayalar için kırmızı ışık yanarken dahi yaya geçidinde hala karşıdan karşıya geçmek için ısrar ve hak iddia edenler gördüm. Toplum olarak iyi bir trafik eğitimine ihtiyacımız var.

Bu yönde eminim ki trafik şube yetkililerininde çalışmaları vardır. Zamanla sürücülerden sonra yayalarımızı da bilinçlendirmek adına kamu spotları veya gerekli yaptırımlar yapılacaktır.