Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,6093 %-0.04
46,1401 %0.3
Ara
Sivas Memleket Yerel Tatil Sezonunda Gurbetçiler Pastırma ve Sucuğa Yoğun İlgi Gösterdi

Tatil Sezonunda Gurbetçiler Pastırma ve Sucuğa Yoğun İlgi Gösterdi

Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte gurbetçi vatandaşların Türkiye'ye akın etmesi, pastırmacıların işlerini hareketlendirdi.

 Pastırmacı Yasin Güzel, son 2-3 ayda işlerinde belirgin bir canlanma yaşadıklarını ifade etti.

Yasin Güzel, gurbetçilerin Türkiye’ye gelişlerinin, işlerinde olumlu bir etki yarattığını belirterek, “Son 2-3 ay işlerde hareketlilik oldu. Pastırma fiyatlarımız şu anda 950 TL’den başlıyor ve 1.400 TL’ye kadar çıkabiliyor. Fiyatlar, etin kalitesine ve yumuşaklığına göre değişiyor. Sucuklarımız ise 450 TL’den başlıyor, 800 TL’ye kadar fiyat aralığında devam ediyor. Gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesi işimizi olumlu yönde etkiledi, ” dedi.

Güzel, gurbetçi sezonunun sonuna yaklaşıldığını vurgulayarak, “Şu anda gurbetçi sezonunun bitimine yaklaşıyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte gurbetçiler yavaş yavaş yaşadıkları şehirlere dönüyorlar. Bu da işlerde bir düşüşe neden oluyor. Artık gurbetçi sezonunu bitirmeye yaklaştık diyebiliriz, ” şeklinde konuştu.

Geçen yıla göre sezonun düşük geçtiğini ancak son 2-3 ayda işlerin iyi olduğunu belirten Güzel, “Sezonun geçen yıla göre daha düşük geçtiğini düşünüyoruz ama son 2-3 ayda işlerimiz güzel geçti. Gurbetçi vatandaşlarımızın dönerken evlerine pastırma ve sucuk götürmelerini tavsiye ediyoruz. Onların orada canları çektiğinde dolaptan çıkarıp yiyebilecekleri şekilde hazırlıyoruz. Ürünleri tattırarak memnun kalmalarını sağlıyoruz. Yolları açık olsun, ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *