Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7496 %0.38
46,3883 %0.75
Ara
Sivas Memleket Yerel (ÖZEL) Bu yıl turşuluk ürünlerde acı biber revaçta

(ÖZEL) Bu yıl turşuluk ürünlerde acı biber revaçta

ESKİŞEHİR’DE KURULAN BİR SEMT PAZARINDA TURŞULUK ÜRÜNLER TEZGÂHLARDAKİ YERLERİNİ ALMAYA BAŞLARKEN, PAZARCI ESNAFI VATANDAŞLARIN BU YIL ACI BİBERE İLGİ GÖSTERDİĞİNİ BELİRTTİ.

Eskişehir’de kurulan semt pazarılerinde turşuluk ürünler tezgâhlardaki yerlerini almaya başlarken, pazarcı esnafı vatandaşların bu yıl acı bibere çok daha ilgi gösterdiğini belirtti.

Eskişehir’de turşuluk ürünler pazar tezgâhlarını süslerken, kış dönemine hazırlık yapmaya şimdiden koyulan vatandaşların turşuluk biberlere, salatalara rağbet gösterdiği görüldü. Tezgâhlarda beyaz fındık biberinin kilosu 30 lira, yeşil fındık biberi 20 liradan, balık acı biberi ise 40 liradan alıcı buluyor. Turşuluk ürün satıcıları, vatandaşların turşuluk malzeme alışverişinin hareketlilik kazandığını belirterek, bu yıl tatlı biberden ziyade acı bibere ilginin olduğunu ifade etti.

“Turşu yaparken en önemli şey biberin acı olup olmadığı”

Turşuluk malzemeler satan pazarcı esnafı Uğur Kaplan, turşuluk sezonunun hareketlendiğini dile getirdi. Bu yıl acı bibere geçen senelere göre yönelimin arttığını vurgulayan Kaplan, “Kışlık turşuluk sezonu yavaş yavaş başladı. Turşuluk biberlerimizi getirdik. Tezgâhımıza 7 çeşit biber getirdik. Meksika biberi, beyaz fındık biberi, yeşil fındık biberi, Şili biberi ve balık biberi gibi çeşitlerimiz var. Sezonun yeni başlamasına rağmen hareketlilik oluyor. İşlerimiz iyi. Ürünlere rağbet her geçen gün biraz daha artıyor. Geçen seneye göre işlerimiz de biraz daha artış var. Turşu yaparken en önemli şey biberin acı olup olmadığı. Müşteriler acı turşu istiyor. Tatlı olan ürünlerimiz de var ama acı olsun istiyorlar. Geçen sene hibrit dediğimiz biberler vardı, onları getirmiyoruz. Bu sene sürekli acı getiriyoruz” diye konuştu.

“Turşunun suyuna, tuzuna ve içindeki ürüne dikkat edilmesi gerekiyor”

Pazarda biber Mehmet Karabıyık isimli pazarcı esnafı ise turşuluk ürünlerin fiyatlarının normal seviyede olduğunu belirterek, turşu hazırlarken tuzuna, suyuna ve içindeki ürüne dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Turşuluk biberlerimiz satışı çıktı. Yakın günlerde salatalar, fasulyeler satılmaya başlar. Mal durumuna göre hareket ediyoruz. Domates, biber, patlıcan satışı devam ediyor. Turşuluk biber satışlardan memnunuz. Ürünlerin fiyatları da normal. Müşteriler rahatça ürünleri alabiliyor. Turşunun suyuna, tuzuna ve içindeki ürüne dikkat edilmesi gerekiyor. Her üründen turşu olmuyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *