Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7642 %0.01
46,6569 %0.47
Ara
Sivas Memleket Yerel Mucur Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı’na soruşturma

Mucur Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı’na soruşturma

MUCUR ESNAF KEFALET BİRMİ BAŞKANI L.K

Kırşehir’in Mucur ilçesinde savcılık; Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı’na ’Kamu zararı ve görevin kötüye kullanılması’ gerekçesiyle hakkında dava açıldı.

İddiaya göre Mucur ilçesi Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkan L.K.’nin esnaflık faaliyeti için kullandığı krediyi ispat edememesi ve kamu zararına neden olması gerekçesiyle ’görevi kötüye kullanmak’ suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Mucur ilçesi Esnaf ve Kefalet Kooperatifinde yaşanan olay sonrasında, adli merciler tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma içerisinde 10 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Yapılan incelemeler sonucunda, birimdeki bazı görevlilerin usulsüzlükler yaptığı ve bu yolla kamu kaynaklarını israf ettikleri tespit edildi. Konuyla ilgili olarak, sorumlu kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede şüpheli L.K., ’nin esnaflık faaliyeti için kullandığı parayı ispat edemediği krediyi kullanarak kamu zararına neden olması ve görevi kötüye kullanma suçunu işlediği, suçun işlendiği tarihlerde ise denetim kurulu üyeleri H.T. , V.K., ’nin Kooperatifler Kanunu 2-3. maddesi gereği cezalandırılmaları talep edildi.

Kamu kaynaklarının israf edilmesi gibi durumların önlenmesi için tüm kurumların daha dikkatli ve titiz çalışması adına başlatılan soruşturma sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *