Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7419 %0.36
46,4114 %0.81
Ara
Sivas Memleket SPOR Rekortmen sporcunun sıradaki hedefi Serbest Dalış Dünya Şampiyonası

Rekortmen sporcunun sıradaki hedefi Serbest Dalış Dünya Şampiyonası

DÜNYA SERBEST DALIŞ KUPASI'NDA 2 DAKİKA 18 SANİYEDE 73 METREYE DALARAK TÜRKİYE REKORU KIRAN NECATİ GÜL’ÜN SIRADAKİ HEDEFİ SERBEST DALIŞ DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA YENİ REKORLAR KIRMAK.

Dünya Serbest Dalış Kupası’nda 2 dakika 18 saniyede 73 metreye dalarak Türkiye rekoru kıran Necati Gül’ün sıradaki hedefi Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda yeni rekorlar kırmak.

19 yaşındaki Türk sporcu Necati Gül; geçtiğimiz ay Mısır’ın Sharm El-Sheikh kentinde düzenlenen Dünya Serbest Dalış Kupası’nda, Sabit Ağrılık Mono-Palet branşında en derine dalarak Türkiye rekoru kırdı. 2 dakika 18 saniye de 73 metre derinliğe dalarak suyun altında tek nefesle durmayı başarabilen Gül’ün sıradaki hedefi ise eylül ayında Limassol’da yapılacak 31. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda yeni rekorlara imza atmak. Gül, yeni rekor denemelerine ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

“Buraya ait olduğumu hissettim”

Gül, serbest dalış sporuna başlamadan önce tüplü dalışlar yaptığını söyledi. Gül, iki yıl önce serbest dalışın eğitimi alarak kariyerine adım attığına dikkati çekti. Serbest dalış sporuna adımını attığı ilk günü unutamadığını ifade eden Gül, söz konusu spora aşık olduğunu belirterek, “Buraya ait olduğumu hissettim ve çok özgürsünüz. Sizi sıkabilecek hiçbir şey yok. Vücudunuz, fiziğiniz ve mantaliteniz ne kadar izin veriyorsa eğer o kadar derinlikte, suyun altında durabiliyorsunuz” dedi.

Serbest dalış sporunda sadece tek bir nefes ile hareket edildiğine dikkati çeken Gül, havuzda yatay, denizde derinlik olarak mesafenin hesap edildiğini kaydederek, “Mısır’da Dünya Kupasında 73 metrede Büyük Erkekler Türkiye Rekorunu kırdım. 73 metre aşağı iniyorsunuz ve orada bir işaret alıyorsunuz aşağıya indiğinize dair. Sonra yukarı geri 73 metre çıkıyorsunuz ve ben iyiyim işareti veriyorsunuz. Serbest dalış aslında bundan ibaret. Havuzda olduğu zaman da yatay olarak en uzun mesafeyi gidip gelmeyi kapsıyor” ifadelerini kullandı.

“Arkadaşlarım dışarıda Türkiye rekoru kırmamı bekliyor”

Gül, rekor kırmadan önce yüzlerce defa deneme yaptığını söyleyerek, “Mental olarak insan belli bir süre sonra geri dönme isteği geliyor, korkuyor. Üstünde bir basınç ve su var. Güvenlikten de korkuyorsun ve bunun gibi birçok etken var. Arkadaşlarım benim dışarı da Türkiye rekoru kırmamı bekliyor. Yarışmada yüzlerce sporcu vardı. Bende Türkiye’yi temsil ediyorum. Bunun da bir baskısı var tabii. Bunlar beni motive eden şeyler açıkçası” değerlendirmesinde bulundu.

“Yoğun bir sezon geçirdim”

Gelişimini daha ileri seviyelere taşıyabilmek için Hırvat sporcu Petar Klovar ile beraber çalıştığını dile getiren Gül, bir sene boyunca antrenörü Klovar ile yeni rekorlar kırabilmek için antrenman yaptığını vurgulayarak, “Çevrimiçi ve kamp yaparak antrenmanlara devam ediyoruz. Okul ortamı olsun daha sonrasında havuz, spor salonu, meditasyonlar gibi bir sene boyunca yoğun bir sezon geçirdim” dedi.

“Dünya şampiyonasında da rekor hedefim var”

Rekor kırmanın yolunu çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Gül, yeni rekorların altına imza atabilmek için antrenörünün özel programıyla saatlerce çalıştığını belirterek, “Günde, 1 buçuk saat boyunca spor salonu, 1 buçuk saat yüzme antrenmanı, yarım saat eşitleme antrenmanları ile ortalama 4 saat antrenman yaptım. Tabii bunun yanı sıra okula da gidiyorum. Dünya şampiyonasında da rekor hedefim var. Çalışmalarımın inşallah değeceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Aşağıya indiğinizde hiçbir ses duymuyorsunuz”

Gül, serbest dalış sporunun özgürlük kelimesiyle tanımlanabileceğini söyledi. Gül, söz konusu sporda başarılar elde edilebilmesi için duygulara yoğunlaşmak gerektiğine işaret ederek, “Kendini dinlemek isteyen bütün çocuklara spor olarak yapmasa bile denemesini tavsiye ediyorum. Çünkü aşağıya indiğinizde hiçbir ses duymuyorsunuz. Sadece gerçekten denizin sesi var. Bunu dinlemeyi öğrendiğiniz zaman insan farklı bir boyuta ulaşıyor. Denizin sesini ve iç sesimi dinlemeye başladığımdan itibaren korkmuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *