Antalyaspor A.Ş. Başkanı Sinan Boztepe, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, pazartesi günü yönetim kurulunu toplayarak genel kurul kararı alacaklarını ve ardından istifa edeceğini duyurdu. Toplantıya Antalyaspor Başkan Vekili Ali Altun ile Asbaşkanlar Cesur Burak Akar ve Mehmet Bora da katıldı.
Görev süresi boyunca büyük özveriyle çalıştıklarını belirten Boztepe, “Bizde koltuk sevdası yok. Pazartesi günü yönetimi toplayıp genel kurul kararı alacağız. Bu karar bile koltuk sevdasında olmadığımızı gösteriyor. Ardından ben istifa ederek resmi ilişkimi keseceğim” ifadelerini kullandı. Ayrıca şirketin en büyük ortağının genel kurul çağrısına olumlu yanıt verdiklerini vurguladı.
Boztepe, kulüpteki “çok başlı yapının” kulübe zarar verdiğini belirtti. 24 Haziran’da yapılan Antalyaspor Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilen Mustafa Ergün ile seçim öncesi yaptıkları görüşmeleri anlattı. Ergün’ün seçimden üç gün öncesine kadar kendisinin bir yıl daha devam etmesini istediğini ancak kongrede seçimli genel kurul istemesine şaşırdığını dile getirdi. İki kurumun aynı anda başkanlığını teklif ettiğini ancak kabul edilmediğini ifade etti.
Başkan Boztepe, lig devam ederken yönetimi devirmek için girişimler yapıldığını ve bazı yöneticilerin istifaya zorlandığını söyledi. “Takım ligde kalmışken operasyonlara anlam veremedik” diyen Boztepe, emek veren yöneticilerin eleştirilmesinin doğru olmadığını savundu.
Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun ayrılmasının ardından transferlerin durduğunu belirten Boztepe, “Emre hocamızla bazı görüşmeler sona gelmişti. Görevde kalmayacağım için oyunculara imza attırmak doğru olmazdı. İlerleyen süreçte tekrar anlaşılabiliriz” dedi. Doğukan Sinik, Sebastian Haller ve Georgiy Dzhikiya gibi oyuncularla görüşmelerin sürdüğünü ancak henüz resmi imza atılmadığını açıkladı.
Kulübün mali durumuna da değinen Boztepe, “Kulübü 23 milyon Euro borçla aldık, şu an 31 milyon Euro borçla bırakıyoruz. Hiçbir gelir olmadan bu seviyede bırakmamız bile başarıdır. Art niyetli olsaydık, iki oyuncuya imza attırıp satılabilir oyuncuları satarak alacaklarımızı tahsil ederdik ama bunu yapmadık” dedi. Yeni yönetimin transferler ve kadro güçlendirmesi için en az 11 milyon Euro bütçe oluşturması gerektiğini ifade etti.