Sivas'ta soğuk havaların hissedilir bir hale gelmesiyle birlikte Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan turşu sofralarda yerini almaya başladı.

Sadece soğuk havalarda değil yaz aylarında da tüketilen turşunun, dikkatli ve ölçülü tüketildiği takdirde sağlığa birçok faydalarının olduğu biliniyor.

Geçmişten günümüze kadar süregelen tatlar arasında yer alan turşunun birden fazla çeşidi bulunuyor. Her çeşidi de ayrı birer şifa kaynağı olan turşu, Sivaslılar tarafından da oldukça tüketiliyor.

Sivas'ta İşletmeci Bahadır Üstün, Sivaslıların turşunun her çeşidini tükettiklerini belirterek,” Biz, turşuları kendimiz hazırlayıp satıyoruz. Hem lezzetli hem de şifalıdır. Satışlarımız gayet güzel, Sivaslılar turşunun her çeşidini yoğun tüketiyor. İsteğe özel şekilde de hazırlıyoruz. Hem içeriği hem de sirke ya da limon tuzu oranını müşterinin isteğine göre ayarlayabiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Turşunun Faydaları;

Sindirime yardımcı olur, bağışıklığı güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır ve kabızlığa karşı iyi gelir.

Yemekler ile tüketildiğinde mide de tokluk hissi yaratır ve fazla yemenin önüne geçer.

Vücuttaki insülin dengesinin korunmasına yardımcı olur. Kan şekerinin kontrolünü sağlar.

Kanın pıhtılaşmasının önüne geçer, Mide bulantılarına karşı iyi gelir.

Daha net ve sağlıklı görmeye de fayda sağlamaktadır.

Kas kramplarının daha hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur.

Mide bulantılarına karşı iyi gelir.

Genç Çiftçilere Müjde! Sivas'ta Dev Destek Paketi! Genç Çiftçilere Müjde! Sivas'ta Dev Destek Paketi!

Kilo vermeye yardımcı olur, diyet listelerinde önemli bir yeri vardır.

Turşu Suyunun Faydaları;

Güçlü bir antioksidan ve probiyotik kaynağı.

Bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendiriyor.

Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor.

İçeriği sayesinde hazımsızlığa iyi geliyor.

Faydaları Kadar Zararları Da Var, Dikkat!

Faydaları saymakla bitmeyen ve adeta şifa deposu niteliğinde olan turşunun bilinçsiz kullanımı sonucunda faydadan çok zararı da olabiliyor. Fazla tüketildiği durumlarda ya da yüksek tansiyon gibi tuza ya da aside duyarlılığı olan kişilerin dikkatli kullanması gerekiyor.