Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7373 %0.26
43,6092 %-0.03
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Sivas’a Ambulans Helikopter Tahsis Edilmeli

Sivas’a Ambulans Helikopter Tahsis Edilmeli

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, sağlık alanında önemli bir hizmet veren ve hastalara kısa sürede ulaşan ambulans helikopterinin iptal edilmesine bir anlam veremediklerini ifade ederek, ambulans helikopterin Sivaslılara tekrar hizmet vermesini talep etti.

Sivas’ın coğrafi bakımından Türkiye’nin ikinci büyük ili olduğunu ifade eden SESOB Başkanı Hakan Demirgil, “Sivas’ta en büyük ihtiyaçlardan birisi de Ambulans helikopterdir. İlimizde bir süre hizmet veren ve yüzlerce hastanın hayatının kurtarılmasına önemli katkı sağlayan ambulans helikopterimiz bir süre hizmet verdikten sonra ekibi ile birlikte görevine son verildi. Sivas, Türkiye’nin ikinci büyük yüzölçümüne sahip, dağınık yerleşim yerlerinin olduğu bir ilimizdir. Merkez ilçesi ile birlikte 17 ilçesi bulunan ilimizde, bazı kazalardaki yaralılara anında müdahale etmek gerekmektedir. Ambulans helikopterimiz olduğu dönemlerde uzak ilçelerimizde bulunan hasta ve yaralılara anında müdahale edilerek hastaneye kısa sürede taşınabilmekteydi.  Çevre illere de hizmet veren ambulans helikopterimizin tahsisi kaldırılarak hizmetlerine son verildi. Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde güzel bir alanda hizmet veren ambulans helikopterimizin neden iptal edildiğine ise bir anlam veremedik. Sağlık Bakanlığının almış olduğu bu kararı tekrar gözden geçirerek, altyapısı hazır olan hava ambulans helikopterimizin Sivas’ımızda tekrar hizmet vermesini bekliyoruz” dedi.

Milletvekillerimizden Destek Bekliyoruz

Sivas’ta sağlık alanında eksiklerin giderilmesi için milletvekillerinin gayret gösterdiğini ifade eden SESOB Başkanı Hakan Demirgil, ambulans helikopterin tekrar ilimize ve bölgemize kazandırılması ve hizmet verebilmesi için başta AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Sayın Abdullah Güler, Sivas Milletvekilleri ve bürokratları gayret göstermeye davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *