Sivas’ta bir iş yerinin önünde yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda bir yılanı eliyle yakalayan vatandaş Şafak Şimşek, yılanı bir gece boyunca iş yerinde misafir etti. Ertesi sabah doğal yaşam alanına bırakılan yılan, çevredeki şaşkınlığa neden oldu.
Olay, Sivas merkezde faaliyet gösteren bir iş yerinin önünde gerçekleşti. İş yerinin yanındaki halk pazarına yakın alanda bulunan meyve ve sebze kasalarının arasından geldiği tahmin edilen yılanı fark eden Şimşek, çevresindekilerin şaşkın bakışları arasında korkmadan eliyle yakaladı. Yılanı, kapalı bir bidon içinde muhafaza eden Şimşek, gece boyunca yılanın sağlığı konusunda endişe duyduğunu ve sabaha kadar uykusuz kaldığını belirtti.
Şimşek, “Yılanı akşam vakti iş yerimizin önünde gördüm. Sokakta böyle büyük bir yılan olması normal değil, zarar vermemesi için elimle yakaladım. İnsanlar gördüğünde şaşırdı ve kaçıştı. Yılanın pazar alanından gelmiş olabileceğini düşünüyoruz,” dedi. Yılanın doğal yaşam alanına geri bırakılması için sabah erkenden harekete geçen Şimşek, “Yılanı doğal ortamına bıraktım. Bu tür durumlarda doğaya saygı göstermek önemli,” ifadelerini kullandı.