Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2709 %0.08
44,7023 %-0.23
Ara
Sivas Memleket Sivas Sivas’ta Çocuklardan Çevreye Özel Atık Kostüm Defilesi!

Sivas’ta Çocuklardan Çevreye Özel Atık Kostüm Defilesi!

Sivas Fevzipaşa İlkokulu, Dünya Çevre Günü'nde atık malzemelerle kostüm defilesi düzenledi.

Haberleri

Sivas Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri, Dünya Çevre Günü kapsamında çevre duyarlılığını artırmak amacıyla atık malzemelerden hazırladıkları kostümlerle defile düzenledi. Etkinlik, Fevzipaşa İlkokulu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Programa il protokolü üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Defilede öğrenciler, karton, gazete, plastik ve poşet gibi atık materyallerden oluşturdukları kostümlerle boy gösterdi. Astronottan askere, çizgi film karakterlerinden trafik lambasına kadar çeşitli temalarla hazırlanan kıyafetler, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, dünyada her yıl yaklaşık 460 milyon ton plastik atığın ortaya çıktığını ve bu atıkların yüzde 46’sının ayrıştırılmadan çöpe gittiğini söyledi. Doğan, “Her yıl dünyada 5 trilyon adet plastik poşet kullanılıyor. Bu etkinlikle plastik atıklara dikkat çekerek farkındalık oluşturmayı hedefledik” dedi.

Doğan, 1972’den bu yana 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını belirterek, “Bu yıl tatil nedeniyle etkinliğimizi 30 Mayıs’ta gerçekleştirdik. Amacımız, çocuklarımıza temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak için doğal kaynakların daha verimli kullanılması konusunda bilinç kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kostümünü annesiyle birlikte hazırlayan 3. sınıf öğrencisi Sümeyye Demir, “Kıyafetim atık gazetelerden oluşuyor. Herkes atık kâğıt, plastik ve pilleri doğaya atmamalı, geri dönüşüm kutularına atmalı. Geleceğimiz için ormanlarımızı kirletmemeli, çevremizi temiz tutmalıyız” diye konuştu.

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *